Provincie Noord-Brabant

Persbericht

Datum
15 januari 2008
Nummer
9
Activiteiten in en om het provinciehuis



De leden van het college van Gedeputeerde Staten
vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Verschillende instellingen en organisaties organiseren bijeenkomsten en activiteiten in het Provinciehuis. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn. De agenda's van de vergaderingen van Provinciale Staten en de diverse statencommissies zijn terug te vinden op de website www.brabant.nl (Brabant Loket, officiële vergaderstukken).

Datum Tijd Onderwerp - Locatie - Toelichting

16-01-2008 12.00 Heeze-Leende
De Commissaris van de Koningin, Hanja Maij-Weggen, brengt een werkbezoek aan de gemeente Heeze-Leende. Op het programma staat, naast gesprekken met het college van Burgemeester en wethouders en met fractievoorzitters, een uitgebreid bezoek aan het Centrum voor Creatief Leren (CCL). De Commissaris wordt geïnformeerd over de
werkwijze van dit centrum, dat gespecialiseerd is in het onderwijs aan hoogbegaafden. Ook spreekt zij met leerlingen en oud-leerlingen. Het werkbezoek wordt rond 16.30 afgesloten met een persgesprek in het CCL.

16-01-2008 12.00 Veldhoven
Gedeputeerde Thoon Essed is aanwezig bij de afsluiting van het Brabantse PC DoeMeeProject en neemt de eindrapportage van het project in ontvangst. Bijeenkomst vindt plaats in Koningshof te Veldhoven.

17-01-2008 15.00 Evoluon Eindhoven
Gedeputeerde Annemarie Moons neemt de resultaten van het project over het zelforganiserend vermogen van de regio Brainport Zuid-Oost in ontvangst. Het project is uitgevoerd in het kader van de Training Interactie Management van de TiasNimbas Business School Eindhoven.

21-01-2008 10.00 Uden
Gedeputeerde Cora Steffens-van Nieuwenhuizen spreekt tijdens een bezoek van de vaste kamercommissie Verkeer en Waterstaat aan Uden/Veghel over hoe hoogwaardig
openbaar vervoer een rol kan spelen in een betere bereikbaarheid van Noordoost-Brabant.
Locatie: startpunt bij gemeentehuis Uden, Markt 145.

23-01-2008 09.00 's-Hertogenbosch
Gedeputeerde Annemarie Moons houdt de openingstoespraak op de Slotconferentie van 'Kennis=Meedoen'. Op deze dag worden succesvolle ideeën en resultaten gepresenteerd, om laagopgeleide Brabanders (weer) te laten leren. Ook reikt de gedeputeerde pluimen uit aan organisaties die iets extra's hebben gedaan om laagopgeleide volwassen Brabanders (weer) te laten leren. De conferentie wordt gehouden in de School voor de Toekomst in 's-Hertogenbosch.

23-01-2008 12.00 Eindhoven
De Commissaris van de Koningin, Hanja Maij-Weggen, is aanwezig bij de opening van DAF Engine door minister- president Balkenende.

24-01-2008 09.00 Eindhoven, Designacademy
Gedeputeerde Annemarie Moons spreekt over de kansen van design en innovatie tijdens het werkbezoek van een Poolse delegatie van overheden en bedrijven aan Brabant.

24-01-2008 13.30 Den Haag
Gedeputeerde Annemarie Moons ondertekent samen met minister Ter Horst de intentieverklaring om
grensoverschrijdende knelpunten op te lossen met het Rijk, provincies en gemeenten. Daarna neemt zij deel aan de paneldiscussie rond grensoverschrijdende samenwerking.

24-01-2008 14.00 Den Haag
Gedeputeerde Paul Rüpp en minister Verburg van LNV krijgen advies van de Raad voor het Landelijk Gebied over onteigening in relatie tot verwerven van grond voor natuur aangeboden. Paul Rüpp zal tijdens deze bijeenkomst ook spreken.


---- --