Gemeente Lochem


Description: In 2005 is het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers vastgesteld door de Provinciale Staten van Gelderland. Het doel van het plan is om de kwaliteit van het landelijk gebied te verbeteren.

Reconstructieprojecten Gemeente Lochem

In 2005 is het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers vastgesteld door de Provinciale Staten van Gelderland. Het doel van het plan is om de kwaliteit van het landelijk gebied te verbeteren. Om tot de daadwerkelijke uitvoering van de reconstructie te komen zijn er in de gemeente Lochem twee reconstructieprojecten in voorbereiding:
* Stroomgebied Dortherbeek

* Grondgebonden Perspectief

Stroomgebied Dortherbeek
Het stroomgebied Dortherbeek is het gebied ten oosten van de N332 en ten noorden van de landgoederengordel Ampsen/Verwolde tot de provinciegrens met Overijssel. Inwoners in dit gebied zijn geïnterviewd en de resultaten zijn op een inrichtingsschets van het gebied gezet.

Grondgebonden Perspectief
In de landbouwdriehoek Lochem, Vorden, Ruurlo hebben de gebiedspartijen wensen over de ontwikkeling van het gebied aangegeven. Die wensen zijn op het gebied van o.a. de landbouw, de natuur, het landschap en de leefbaarheid.

Nieuwsbrief
Over dit onderwerp is een nieuwsbrief opgesteld. De nieuwsbrief kunt u hier nalezen »