Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 15 januari 2008

Nieuwe Verbatim LightScribe DVD+R in vijf metallic kleuren

Verbatim, aanbieder van optische opslagmedia en ICT-accessoires, komt als eerste met gekleurde LightScribe DVD+R's op de markt. Naast de huidige gouden kleur, zijn de DVD's nu ook verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, geel, blauw en groen. Ook is er voor nog mooiere resultaten een update van de LightScribe software beschikbaar. De nieuwe LightScribe DVD+R's van Verbatim zijn nu verkrijgbaar en kosten ¤ 4,99 per doosje van vijf stuks. De gouden LightScribe CD-R's zijn verkrijgbaar voor ¤ 10,49 per 25 stuks.

De tweede generatie LightScribe DVD+R's van Verbatim is nu verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De nieuwe metallic tinten zijn zichtbaar op het printbare gedeelte van de DVD's. Ze bieden nog meer mogelijkheden om de DVD's een levendige en gevarieerde uitstraling te geven.

De LightScribe techniek is heel gemakkelijk toe te passen volgens het principe 'branden-omdraaien-branden'. Met behulp van een laser in een speciale DVD drive wordt een afbeelding op de DVD gebrand. Hiermee behoort het gebruik van conventionele CD-labels voorgoed tot het verleden. Met de nieuwe gekleurde LightScribe DVD+R's van Verbatim kan een heldere semi-glossy afdruk worden gemaakt. Of het nou foto's zijn, tekeningen of tekst; door middel van een laserstraal kan het ontwerp heel nauwkeurig in de gekleurde coating worden gebrand.

"Voor iedereen die zijn vakantiekiekjes veilig en goed geordend wil bewaren, of die een zelf gebrande CD cadeau wil doen, zijn de gekleurde LightScribe DVD+R's van Verbatim erg geschikt," zegt Torsten Leye, marketing manager optical van Verbatim EUMEA. De LightScribe DVD's van Verbatim kunnen worden gebrand met 16x speed en hebben een geheugencapaciteit van 4,7 GB.

Zelf labels ontwerpen
Verder biedt Verbatim de 'LightScribe Template Labeler' om zelf labels te ontwerpen. Deze software kan gratis worden gedownload. De templates zijn te vinden op de homepage van www.lightscribe.com."Met een simpele muisklik kan men foto's of tekst aan het ontwerp toevoegen," aldus Leye." De software zorgt ervoor dat de tekst en afbeeldingen goed worden uitgelijnd. Daarnaast is het erg handig dat de gebruiker vóór het branden kan zien hoe zijn ontwerp er in de zes verschillende kleuren uitziet."


---



Ingezonden persbericht