Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (15-01)

TILBURG, 15 januari 2008

Zogenaamde huisvriend besteelt demente bejaarde

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde maandagavond 14 januari een 25-jarige Tilburger op verdenking van verduistering. Vermoedelijk heeft hij een 81-jarige bejaarde man bestolen. Het slachtoffer lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Familie van het slachtoffer betrapte de verdachte op heterdaad en informeerde de politie.

De familie had al eerder vermoedens over diefstal uit de woning van het 81-jarige slachtoffer.
Op onbekende wijze verdwenen er regelmatig spullen en geld uit de woning. Maandagavond 14 januari troffen de familieleden de 25-jarige verdachte in de woning aan. Hij deed zich voor als huisvriend. Toen hij op verzoek zijn zakken leeghaalde, kwam een horloge van het slachtoffer te voorschijn. Verder had de verdachte een reçu bij zich, waaruit bleek dat hij een ander horloge had verpand in een pandjeshuis.
De gewaarschuwde politieagenten arresteerden de verdachte op verdenking van verduistering en/of diefstal. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.
De bewindvoerder van het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van het strafbare feit.

Fietser zwaargewond na aanrijding met personenauto

TILBURG: Bij een ernstige aanrijding op de BM Baron van Voorst tot Voorstweg is maandagmiddag rond 13.45 uur een 17-jarige inwoner van Tilburg zwaargewond geraakt. De jongen reed op zijn fiets over de Reeshofdijk. Met de kruising met de BM baron van Voorst tot Voorstweg werd de fietser gegrepen door een personenauto. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietser zwaar hersenletsel opliep. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De jongen is in kritieke toestand overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis. Verkeersongevalanalisten van de politie hebben een onderzoek gestart naar de toedracht van de aanrijding. Het is wel duidelijk dat één van de partijen door rood licht is gereden. Ook zijn verschillende mensen getuige geweest van het ongeval. Zij worden nog door de politie gehoord. (Auteur: Nicolette Bovenhorst, 14-01-2008)

Politie arresteert fietsendief

TILBURG: Een man met een fiets op zijn nek wekte de aandacht van surveillerende agenten. De politie zag hem in de nacht van maandag 14 januari op dinsdag 15 januari om 03.15 uur op de Tatraweg fietsen. Hij droeg een andere fiets op zijn schouder. In eerste instantie gaf hij aan dat hij een fiets op verzoek van een vriend ophaalde. Toen de agenten ter controle zijn personalia en het merk en framenummer van de fiets noteerden, gaf de man aan dat hij de tweewieler kort tevoren had gestolen. De verdachte werd gearresteerd, ingesloten en verhoord. Hij had de zwarte damesfiets gestolen bij de fietsenkelder bij de Katterug. De fiets is in beslag genomen en staat, in afwachting van de rechtmatige eigenaar, gestald in het politiebureau.

Vier mannen opgepakt vanwege bezit inbrekersgereedschap

TILBURG: Dinsdag 15 januari om 00.50 uur controleerde de politie een verdachte personenauto. Dat gebeurde op het Bart van Peltplein. De kentekenplaat was niet op de achterkant bevestigd, maar zat achter de achterruit. Verder zaten er vier mannen in de auto. Controle wees uit dat ze alle vier bekend waren bij politie en justitie. Toen bleek dat twee van hen nog vonnis hadden openstaan, ging één van de verdachten (20 jarige Tilburger) er vandoor. Na een korte sprint werd hij ingerekend. Ook de andere drie mannen werden gearresteerd. Zij zijn respectievelijk 18, 19 en 23 jaar oud en allen afkomstig uit Tilburg. Reden voor de arrestatie was het bezit van inbrekersgereedschap (bivakmuts, schroevendraaiers, handschoenen, twee mobiele telefoons). Daarnaast werd er in de fouillering ook softdrugs aangetroffen. Het viertal is voor nader onderzoek ingesloten. Hun materiaal werd in beslag genomen.

Het is in de gemeenteverordening van Tilburg strafbaar gesteld om tussen 22.00 en 06.00 uur inbrekersgereedschap bij zich te hebben: ·

Vervoer inbrekerswerktuigen (Artikel 57 APV):
Het is verboden tussen des avonds 10 uur en des morgens 6 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.

Man gewond door ongeval op bouwplaats

TILBURG: Op dinsdagochtend 15 januari vond er een arbeidsongeval plaats op de Schepersdijk. Een 36-jarige man uit Bergeijk was aan het werk op een bouwplaats aan de Schepersdijk. Bij het beklimmen van een dak van een aanbouwzijnd pand schoof de ladder weg. Waarschijnlijk was dat te wijten aan het vochtige dak. Het slachtoffer viel daardoor circa 2,5 meter naar beneden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van zijn verwondingen zijn onbekend. Vermoedelijk was er sprake van een gebroken heup. Het slachtoffer is steeds goed aanspreekbaar geweest. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld. Het ongeval gebeurde rond 09.30 uur.

Tilburger (20) lapt toegangsverbod aan zijn laars

TILBURG: Tegen een 20-jarige Tilburger maakte de politie proces-verbaal op vanwege huisvredebreuk. De man had een toegangsverbod tot een fast-food-restaurant aan het Piusplein. Hij kreeg het verbod eerder opgelegd vanwege het veroorzaken van overlast en problemen in het restaurant. Het toegangsverbod ging in op 23 november 2007 en loopt nog tot 23 mei 2008. Op maandag 14 januari kwam de verdachte toch tot twee keer toe de fastfoodketen binnen. Dit leidde omstreeks 19.00 uur tot zijn arrestatie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Ook een 36-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal vanwege huisvredebreuk. Hij weigerde een gebouw van de Fontys Hogeschool te verlaten. Het feit vond plaats op maandag 14 januari rond 15.15 uur op de locatie Bisschop Zwijsenstraat. De verdachte was onbevoegd om in het gebouw aanwezig te zijn en werd daarbij betrapt door een beveiligingsmedewerker. Het personeel was extra alert vanwege een diefstal van een laptop eerder die dag in het bewuste gebouw. De beveiligingsbeambte vorderde tot drie keer toe dat de man weg moest gaan. Dat deed hij niet, waarna zijn arrestatie volgde. De verdachte is overigens een bekende van politie en justitie. Het is op dit moment niet duidelijk of hij mogelijk iets te maken heeft met de eerdere diefstal.

Auteur: Jeroen Steenmeijer