Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15-01)

OOSTERHOUT NB, 15 januari 2008

Oosterhoutse politie zoekt slachtoffer van ernstige mishandeling

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie arresteerde maandag 14 januari vijf meisjes uit Oosterhout. Zij worden verdacht van het mishandelen van leeftijdsgenootjes. Het gaat om Oosterhoutse meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar. Aan de mishandelingen gingen uitgelokte ruzies vooraf. Twee verdachten (14 en 15 jaar) worden woensdag 16 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris. De drie andere jeugdige arrestanten zijn na uitgebreid verhoor weer in vrijheid gesteld. Zij blijven wel verdachte in deze zaak.

(zie ook het eerdere persbericht van maandag 14 januari 2008)

De politie is op specifiek op zoek naar een meisje van circa 16/17 jaar oud, dat op 26 oktober 2007 ernstig mishandeld werd op de hoek Sterkenburg / Oudenhove.
Deze mishandeling werd door een van de verdachten gefilmd met haar mobiele telefoon. De recherche heeft deze camerabeelden in beslag genomen. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer tijdens de mishandeling op de grond valt en vervolgens tegen haar hoofd geschopt wordt. Het meisje liep daarbij een bloedende wond op in haar gezicht. Mocht het slachtoffer zich herkennen in deze omschrijving, dan wordt ze dringend gevraagd om contact op te nemen met de recherche van de politie Oosterhout (telefoon 0900-8844)
Uiteraard kunnen eventuele getuigen of bekenden van het slachtoffer ook reageren.

De politie neemt de zaak hoog op vooral vanwege de aard van de mishandelingen en de vernederingen waartoe de daders de slachtoffers wilden dwingen.
De politie sluit overigens niet uit dat er nog meer meisjes het slachtoffer van deze groep zijn geworden en daarvan tot op heden ook nog geen aangifte hebben gedaan. Ook zij kunnen zich vervoegen bij de recherche van de politie Oosterhout, via het telefoonnummer 0900-8844

Man opgepakt voor diefstal

WERKENDAM: De politie stelde een onderzoek in op basis van drie aangiften van diefstal. De recente diefstallen (periode oktober 2007 januari 2008) werden gepleegd uit een manege gelegen aan de Galeiweg in Werkendam. Op basis van camerabeelden gingen de verdenkingen in de richting van een 64-jarige man uit Gorinchem. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte is maandag 14 december buiten heterdaad aangehouden.
Tijdens zijn in verzekering stelling legde de man een bekentenis af. Een gedeelte van de buit is bij de verdachte thuis aangetroffen. Het ging vooral om spullen voor het houden en berijden van paarden. De gestolen gaan in overleg met de verdachte terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw raakt gewond bij aanrijding

OOSTERHOUT: Een 45-jarige automobiliste brak bij een verkeersongeval haar middenhands beentje. Het ongeval gebeurde maandagmiddag 14 januari om 16.15 uur op de kruising van de Weststadweg en de Energieweg.
Ze kreeg geen voorrang van een 73-jarige automobiliste uit Oosterhout bij het oprijden van de kruising. De 73-jarige veroorzaakster reed over de Energieweg te Oosterhout en naderde de kruising met Weststadweg. Vermoedelijk werd haar uitzicht gedeeltelijk ontnomen door een vrachtwagen. Toen de vrouw de kruising op reed botste ze tegen de auto van het slachtoffer aan. De auto van het slachtoffer kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal in de middenberm. De politie maakte proces-verbaal op en zorgde voor het afslepen van de betrokken voertuigen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer