Gemeente Groningen

Gemeente wil meer tankstations met duurzame brandstof Er moeten meer tankstations in de stad komen waar je duurzame brandstaf kunt tanken. Dat wil het Groningse stadsbestuur. Daarom komt er een onderzoek waar die stations kunnen komen.

In Groningen verkoopt een aantal autodealers auto's op aardgas, bio-ethanol, pure plantaardige olie (PPO) en biodiesel, maar er is nog maar één station in de stad waar duurzame brandstoffen verkrijgbaar zijn. Alleen bij Milieudienst kun je duurzame brandstoffen tanken en dan alleen nog maar aardgas en PPO.

Westpoort
De gemeente wil het aantal tankstations met duurzame brandstoffen vergroten. Daarom onderzoekt ze welke huidige en toekomstige tanklocaties kunnen worden doorontwikkeld tot zogeheten multifueltankstations waar meerdere duurzame brandstoffen verkrijgbaar zijn. In het bestemmingsplan van het toekomstige bedrijventerrein Westpoort is al de mogelijkheid opgenomen om een multifueltankstation te vestigen.

Marktpartijen
De gemeente wil de resultaten van het onderzoek snel hebben. De gemeente wil dat in 2011 vijf procent van de totale verkoop van brandstoffen in de stad duurzaam is. Een netwerk van multifueltankstations moet dat streven haalbaar maken. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met marktpartijen en de provincie Groningen.

Perspectief
Een aantal ondernemers heeft zich al bij de gemeente gemeld om actief aan de slag te gaan met de verkoop van duurzame brandstoffen. Dat zijn onder andere Van der Molen Autogroep met het initiatief Stichting De
Groene Pomp en Doorten Pesse, bekend van het Green Planet tankstationconcept.
Edward Doorten van Doorten Pesse is blij met het onderzoek van de gemeente Groningen. "Dit biedt een duidelijk perspectief voor ondernemers bij wie duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staat."

Schone voertuigenplan
Meer tankstations met duurzame brandstoffen in de stad past in het streven van het stadsbestuur om in 2025 de duurzaamste stad van Nederland te zijn. Ze leveren bovendien een bijdrage aan het 100.000 schone voertuigenplan van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Dat aantal schone auto's moet in 2015 zijn gehaald. Gepubliceerd op: maandag 14 januari 2008
maandag 14 januari 2008:
Gemeente wil meer tankstations met duurzame brandstof maandag 14 januari 2008:
Aanvragen kwijtschelding belastingen kan vanaf deze week maandag 14 januari 2008:
Meer tijd om kappen van bomen te voorkomen
livecom.net business chat