Gemeente Dordrecht


Persbericht
Gezonde kansen voor Dordtenaren
Inspraak gezondheidsbeleid van start
Gezond zijn en blijven. Dat is wat we allemaal willen. Om de kansen op een gezond leven voor Dordtenaren te vergroten heeft het college van Burgemeester en Wethouders een aantal speerpunten geformuleerd tot en met 2010. De aandacht gaat vooral uit naar jongeren, mensen met een zwakke(re) gezondheid en inwoners met een verhoogd gezondheidsrisico. Dit zal merkbaar zijn via een aanbod en activiteiten in de wijken, op scholen en op plekken waar mensen in aanraking komen met (psychosociale) gezondheidszorg.

Wie langer gezond leeft, heeft minder maatschappelijke ondersteuning en intensieve zorg nodig. Investeren in goede preventieve gezondheidszorg is daarom van groot maatschappelijk belang en om die reden ook een zaak van de (gemeentelijke) overheid. Uitgangspunt van het te voeren beleid is dat inwoners zelf verantwoordelijk zijn voor hun gedrag ten aanzien van gezondheid. De gemeente creëert randvoorwaarden zodat de burger die verantwoordelijkheid ook kan nemen. Instellingen zoals de GGD ondersteunen hierbij.

Reageren
Het college roept inwoners en organisaties op te reageren op het beleidsplan. Na de reactietermijn stelt B&W de nota vast en wordt deze ter instemming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het meerjarenbeleidsplan 2008-2010 Gezondheid in Dordrecht is te vinden op www.dordrecht.nl en kan worden opgevraagd door te bellen met 078 639 8701. Reageren kan tot 28 februari 2008 via gezondheid@dordrecht.nl of per brief: Gemeente Dordrecht, sector Maatschappelijke Ontwikkeling, t.a.v. H. Janssens, postbus 8, 3300 AA Dordrecht.