Gemeente Moerdijk


15-01-2008: Open dag Shell Moerdijk

Zaterdag 12 januari stelde Shell Moerdijk omwonenden uit Moerdijk en Strijen in de gelegenheid om achter de schermen te kijken. Shell Moerdijk heeft naast veiligheid en milieu, ook de communicatie met de directe omgeving, hoog in het vaandel staan. Volgens Shell Moerdijk bleek de waardering van de buren voor dit initiatief erg groot. De open dag werd door 550 bezoekers bezocht.

Achter de schermen bij Shell

Er kwamen 1100 aanmeldingen binnen na de uitnodiging voor de open dag in januari. Daarom wordt er door Shell Moerdijk op 29 maart een extra open dag georganiseerd om de resterende 550 belangstellenden te ontvangen.

Vooral het fakkelen was een belangrijk item, waar een ieder het zijne van wilde weten. Voor de hoofdingang stond een splinternieuwe fakkeltip opgesteld. Omdat fakkelen hot is, verzorgde directeur Bram Steenks een presentatie over de redenen die het fakkelen noodzakelijk maken. De bezoekers konden daarna een sightseeing per bus over het Shell-terrein maken.

Op deze dag is het duidelijk geworden dat omwonenden het zeer op prijs stellen om op deze manier geïnformeerd te worden over het wel en wee van Shell Moerdijk. Openheid draagt bij aan wederzijds begrip. Zowel Shell Moerdijk als de omwonenden hebben daar, afgaande op de reacties, een goed gevoel bij.