KNWV

Nieuwsbericht Surfen

15-1-2008

Casper Bouman komt sterk terug op WK RS:X Windsurfing

Auckland (NZL), 15 januari 2008

Vandaag werden race vijf en zes van het WK gevaren. Casper Bouman, die het kampioenschap moeizaam begon, wist zich goed terug te vechten. Hij staat nu voorlopig op een zesde plaats overall. Ook Dorian van Rijsselberge doet het goed met een negende plek.

Door een vlagerige, aflandige wind was het lastig varen in Takapuna Beach. De koplopers Tom Ashley (NZL), Ivan Pastor Lafuente (ESP) en Piotr Myszka (POL) hadden problemen met de instabiele draaiwinden en presteerden slecht. Bouman en Van Rijsselberge wisten echter de weersomstandigheden naar hun hand te zetten en een flinke slag te slaan in het klassement. Bouman kon zelfs in race zes zijn eerste overwinning verzilveren.

Woensdag wordt er niet gevaren. Jochem Brenninkmeijer, de coach van Casper Bouman: Er wordt voornamelijk gerust. Verder een beetje uitfietsen, fysiotherapie, goed eten en op tijd naar bed. Met Caspers schouderblessure gaat het goed. Hij krijgt dagelijks verzorging en heeft er weinig last van.

Donderdag zullen de deelnemers worden ingedeeld in een gold en een silver fleet. De beste 59 surfers zullen in de gold fleet tegen elkaar uitkomen, wat een grote invloed zal hebben op de wedstrijduitslagen. De top tien komt op zaterdag 19 januari in de medal race, de elfde en laatste wedstrijd, tegen elkaar uit.

Internetadres: www.rsxclass.com/worlds2008.html