KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

15-1-2008

WK zeilen in 470- en Finnklasse

Van 20 tot 30 januari 2008 vindt in Melbourne (Australië) het WK zeilen in de 470- en de Finnklasse plaats. Met Lobke Berkhout en Marcelien de Koning, Sven en Kalle Coster en Pieter-Jan Postma is de Delta Lloyd kernploeg ruim vertegenwoordigd.

Favorieten Lobke Berkhout en Marcelien de Koning (470) werden het afgelopen jaar voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen. Zij wonnen daarnaast ook de Sofia Cup in Mallorca, de Olympic Classes Regatta in Miami en de Open Australische kampioenschappen in Sydney. Zij proberen hun zegetocht in Melbourne voort te zetten.

De broers Sven en Kalle Coster (470) trainden - net als Berkhout en De Koning - in Australie. Ze zeilden in december de Open Australische Kampioenschappen en de Sidney International Regatta. Bij beide wedstrijden wonnen zij een bronzen plak. De broers stootten hiermee door naar de tweede plek op de wereldranglijst in de 470-klasse, achter de Australiërs Nathan Wilmot en Malcolm Page.

Pieter-Jan Postma (Finn) heeft deze winter intensief getraind in Griekenland. Ook hij heeft in 2007 goed gepresteerd. Hij werd tweede op het WK 2007 in Cascais (Portugal) en wist tijdens de Pre-Olympics in Qindao (China) en het Nederlands Kampioenschap in Medemblik het zilver te bemachtigen. De 26-jarige Fries weet precies hoe hij zich moet voorbereiden: Elk moment van de race optimale concentratie. Flow! Als ik dat voor elkaar heb, haal ik het maximale eruit en that feels good!

Kijk voor uitslagen en informatie op:

Internetadres: www.sailmelbourne.co.aus