Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 15 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 15-01-2008 o Geen bonnen bij verkeerscontrole, kwekerij en overlast

Kwekerij

Wormerveer, maandag 14 januari 2008, 14:15 uur.

De politie heeft tijdens begeleiding van een deurwaarder in een pand aan de Roode Wildemanweg een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder werd een plantage met 36 planten gevonden waarbij de indruk ontstond dat er al een deel was geoogst. De stroom bleek buiten de meter om betrokken en het energiebedrijf heeft daarom de boel afgesloten. De gemiste energieopbrengsten worden berekend of geschat en aan de eigenaar in rekening gebracht. De cannabisplanten en de apparatuur werden ter vernietiging afgevoerd. De eigenaar/huurder van het pand moet nog worden gehoord. In de meeste gevallen wordt bij aantreffen van wietplantages in het proces-verbaal een berekening meegenomen van het door de verdachte genoten voordeel.

Geen bonnen bij verkeerscontrole

Volendam, maandag 14 januari 2008.

De politie heeft in heel Volendam circa 150 voertuigen aan een controle onderworpen. Er werden diverse overtredingen geconstateerd waaronder het niet dragen van de gordel, geen losbreekreminrichting, losliggende lading, defecte verlichting en verkeerde verlichting voeren. Er werd voor iedere overtreding een waarschuwing gegeven en wat tips over verkeersveiligheid. Bekeuringen bleven deze keer vanwege de politievakbondsacties achterwege.

Zaandam, maandag 14 januari 2008.

Bij de Gedempte Gracht werd maandagavond gecontroleerd op fietsverlichting. Zestien fietsers die met gebrekkige of zonder verlichting reden kregen een actiebon oftewel een waarschuwing. De fietsers die hun verlichting wel in orde hadden kregen een sleutelhanger met een lampje uitgereikt.

In Wormer werden 22 fietsers met slechte verlichting aan de kant gezet om een waarschuwing in ontvangst te nemen.

Gestolen fiets

Zaandam, maandag 14 januari 2008, 14:49 uur.

De politie heeft een 36-jarige Zaandamse aangehouden omdat zij een fiets bij zich had die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De 'biker' agenten zagen dat de fiets niet was voorzien van een origineel slot en dat er slijpschade rond de plaats van het slot zat. Het framenummer stond gesignaleerd. De vrouw verklaarde dat zij de fiets van een vriend had gekregen wiens naam zij niet wilde noemen. De fiets werd in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overlast

Purmerend, dinsdag 15 januari 2008.

De politie heeft een 33-jarige vrouw aangehouden na een melding over geluidsoverlast. Omwonenden klaagden over hevig gestamp en slaan met de deuren. Agenten troffen een zeer luidruchtige vrouw die kennelijk over haar toeren was en kennelijk ruzie had met een vriend. Omdat de vrouw zich had verwond werd zij meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling. De vrouw werd enige uren in het bureau opgehouden en na kalmering in gezelschap van de vriend naar huis gestuurd.