Itteren

Klankbordgroep Grensmaas geinstalleerd.

22-dec-2007, Han Hamakers

Tijdens de informatieavonden over de plannen m.b.t. de Grensmaas heeft het Consortium een oproep gedaan aan alle aanwezigen om zich op te geven voor deelname aan de klankbordgroep Grensmaas. Uit de diverse aanmeldingen heeft het Consortium een (brede) selectie gemaakt zodat zo veel mogelijke belangen kunnen worden meegenomen. Degenen die zitting krijgen in de klankbrodgroep zijn inmiddels een eerste keer bij elkaar geweest om kennis te maken met elkaar. Het eerste serieuze overleg zal op dinsdag 15 januari 2008 plaatsvinden.

Itteren is in de klankbordgroep goed vertegenwoordigd met Sander Basting (Dorpsraad + lid VVM), Han Hamakers (Dorpsraad), Richard Smeets (agrarische sector) en Leo Schoutrop (geografische gebondenheid). Verder nemen deel Carlo Poolen en Ton Wijnands (Buurtraad Borgharen) en Wim Dupont (Bunde). Daarnaast zitten in de klankbordgroep ook nog vertegenwoordigers van gemeenten en RWS. Het voorzitterschap/secretariaat ligt bij het consortium.

Van hetgeen in de klankborggroep wordt afgesproken zal een terugmelding plaatsvinden via de Itterse nieuwsbrief en de website van de Dorpsraad.

Tot slot al enige nieuwtjes:


- In februari wordt begonnen met de aanleg van een viertal pompen in Bunde ter bestrijding van te hoge grondwater-standen in Bunde;
- medio maart 2008 wordt gestart met het kappen van bomen ten noorden van Hartelstein. De gemeente Meerssen heeft hier inmiddels een vergunning voor afgegeven;

- inmiddels is er ook gestart met archeologisch onderzoek ten noorden van Itteren.