Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 14 januari 2008

Samenwerking Capgemini Outsourcing en Maxeda IT Services

Vanaf 1 februari 2008 zal Capgemini Outsourcing B.V. de IT-activiteiten van Maxeda en HEMA in beheer nemen. De overeenkomst die op 14 december jongstleden werd gesloten, heeft een looptijd van vijf jaar en behelst zowel infrastructuur- als applicatiemanagement. Door deze overeenkomst versterkt Capgemini zijn positie in de retail en, door de wereldwijde expertise van Capgemini, worden de internationale groeiambities van Maxeda en HEMA beter ondersteund.

Na een intensief aanbestedingstraject van circa een half jaar kwam Capgemini als beste aanbieder uit de bus. Capgemini onderscheidde zich vooral positief op HRM, juridisch en commercieel vlak. Flexibiliteit, transformatie, samenwerking en het samenbrengen van kennis en kunde stonden in het aanbod van Capgemini centraal.

Peter Croes, directeur Capgemini Outsourcing B.V.: "Na de contracten die we het afgelopen jaar sloten met Rijkswaterstaat, Eneco, en retailcontracten met KPN is de samenwerking met Maxeda een nieuw hoogtepunt. Met deze samenwerking zetten we een belangrijke stap voorwaarts in de retailbranche."

Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter van Maxeda: "Met de overdracht aan Capgemini verkrijgen wij een partner met wereldwijde kennis en ervaring, waarmee we onze internationale groeidoelstellingen beter kunnen accommoderen. Verder sluit het uitbesteden van onze IT-activiteiten aan op de strategie van Maxeda om zich meer op onze core business te richten, en dat is retail. Tenslotte, biedt de overdracht voor onze IT-medewerkers betere carrièreperspectieven."

De overeenstemming is nog onder voorbehoud van advies van de Centrale Ondernemingsraad en goedkeuring door de NMa. De verwachting is dat de overeenkomst eind januari dit jaar zal zijn afgerond.

EINDE PERSBERICHT

PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 83.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com

Voor meer informatie
Capgemini
Madelon Kaspers
Woordvoerder
Telefoon: +31 (0) 30 689 2453
Mobiel: +31 (0) 6 100 358 34
Email: persvoorlichting.nl@capgemini.com

Stassen Communicatie
Telefoon: +31 (0) 30 693 0664