Ingezonden persbericht


Persbericht

Digitale overheid in 2008 onderhevig aan grote vernieuwingsslag

HintTech levert belangrijke bijdrage

Delft, 15 januari 2008 Digitalisering bij de Nederlandse overheid vindt momenteel in snel tempo plaats. Zo was het afgelopen jaar 65 procent van de overheidsdiensten gedigitaliseerd en dit percentage zal het komende jaar verder toenemen. Toch heerst er een negatieve tendens rond de prestaties van de overheid op ICT-gebied, zo blijkt uit een ICT Barometer onderzoek van Ernst & Young van enige tijd geleden. De elektronische diensten van de overheid worden gezien als duur, gebruiksonvriendelijk en inefficiënt. Er mist centraal beleid en de prestaties laten te wensen over.

In 2007 zijn wederom meer overheidsdiensten online afgenomen. Uit bovengenoemd onderzoek blijkt dat er vraag is om de mogelijkheden op dit gebied te vergroten. In het bijzonder een aantal diensten wil men online kunnen afnemen, zoals het verlengen van een paspoort, het melden van een klacht of het aanvragen een uittreksel uit een register. Elektronisch zakendoen met de overheid kan en moet intensiveren. Speciale aandachtsgebieden hierin zijn het beschermen van privacygevoelige informatie, veiligheid en het duidelijk communiceren hoe de diensten te gebruiken. Tijd voor een gedegen aanpak.

Om ervoor te zorgen dat het digitaliseringproces optimaal en op juiste wijze wordt uitgevoerd heeft de ICT-uitvoeringsorganisatie van de overheid, de ICTU, een vernieuwing van de digitaliseringmantel aanbesteed. Op het gebied van systeemontwikkeling en -realisatie is deze aanbesteding gewonnen door de Delftse softwareontwikkelaar HintTech. Het winnen van de aanbesteding houdt in dat HintTech op het genoemde gebied preferred supplier is voor de overheid. Indien er vanuit de overheid nieuwe softwareontwikkelprojecten worden gestart, is HintTech een van de partijen waar wordt aangeklopt.

Digitalisering bij de overheid wordt steeds belangrijker en burgers eisen terecht dat diensten efficiënt, veilig en betrouwbaar zijn, zegt Egbert Hendriks, algemeen directeur HintTech. Het is een eer om aan deze vernieuwingsslag binnen de overheid bij te kunnen dragen. Het afgelopen jaar is 20 procent van alle aanvragen op het gebied van overheidssysteemontwikkeling door HintTech ingevuld. Komend jaar zal dit aantal gaan toenemen. Het uiteindelijke doel is dat burgers altijd en overal toegang hebben tot de informatie die ze zoeken en diensten van de overheid op dit vlak aanzienlijk verbeteren.

Op het gebied van overheidsprojecten heeft HintTech een ruime expertise, die de Delftse softwareontwikkelaar voor nieuwe projecten snel kan inzetten. Dit brengt voordelen met zich mee bij onverwachte situaties of als een project sneller dan voorzien opgeleverd moet worden. Daarnaast heeft HintTech uitgebreide kennis en ervaring in huis op het gebied van softwareontwikkeling waardoor de onderneming in staat is complexe vraagstukken vakkundig en efficiënt op te lossen.

Over HintTech

HintTech is specialist op het gebied van e-business (.Net", Java" platform, Tridion) en IT-projecten. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor zijn klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE" en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend alsook uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Fortis en KLM tot zijn klanten rekenen. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Elske van Gent

020 421 05 65
Elske@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.Nyland@hinttech.com