Ingezonden persbericht


Persbericht

Huizen, 15 januari 2008

Stichting Vier Het Leven geselecteerd voor
Oranje Fonds Groeiprogramma

Het project 'Samen uit, samen genieten' van Stichting Vier Het Leven is één van de twintig deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma dat 18 januari 2008 van start gaat. Dit programma is bedoeld voor talentvolle projectleiders die een lokaal initiatief willen laten groeien. Het is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau McKinsey & Company. Het intensieve programma vergroot het ambitieniveau en de professionaliteit van de beste sociale initiatieven in Nederland.

De deelnemers worden een jaar lang begeleid door een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven en ontvangen drie jaar lang een financiële bijdrage van (maximaal) E 50.000 per jaar.

Stichting Vier Het Leven startte twee jaar geleden met het project 'Samen uit, samen genieten' en organiseert sindsdien theater- en concertbezoeken met begeleiding voor ouderen die beperkt zijn in mobiliteit of door hun leeftijd moeite hebben zelfstandig er op uit te gaan. Inmiddels nemen er ruim 1000 ouderen deel aan dit project en het aantal aanmeldingen groeit snel. Het project wordt aangeboden in de regio's Gooi & Eemland en Zaanstreek-Waterland. Met de deelname aan het Oranje Fonds Groeiprogramma is het mogelijk de activiteiten ook in meerdere regio's van Nederland te introduceren.

De activiteiten van Stichting Vier Het Leven worden mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, McKinsey & Company, het samenwerkingsverband van Stichting het R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano Steun des Ouderdoms en het Nationaal Fonds Ouderenhulp, Stichting Sluyterman van Loo fonds, VSB Fonds, RCOAK, steunstichting Viviumgroep, gemeente Blaricum, gemeente Bussum, gemeente Eemnes, gemeente Huizen, gemeente Hilversum, gemeente Laren, gemeente Naarden. gemeente Weesp en donateurs.