Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 15 januari 2008

HBM komt met compacte T22 koppelopnemer

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft onlangs de nieuwe T22 koppelopnemer op de markt gebracht. Deze aantrekkelijk geprijsde opnemer is bedoeld voor toepassingen waarvoor minder strenge nauwkeurigheidseisen gelden. De T22 koppelopnemer is met name geschikt voor dynamische koppelmetingen op zowel op stationaire als roterende onderdelen in laboratoria, maar ook voor de monitoring en controle van processen in productie-omgevingen en voor opleidingen.

Met het compacte en robuuste ontwerp heeft de opnemer een nauwkeurigheid van 0,5 volgens de normen van HBM. De koppelopnemer wordt geleverd in nominale koppels van 5 N·m tot 1000 N·m. Het maximaal toegestane toerental ligt afhankelijk van het meetbereik tussen 9.000 tot 16.000 rpm.

Dankzij de geïntegreerde elektronica is de koppelopnemer gemakkelijk in gebruik en vallen de kosten voor de inrichting van de meetketen lager uit. De T22 koppelopnemer werkt met een voedingspanning van 11,5 V tot 30 V DC en heeft twee parallelle analoge uitgangen van ± 5 V en 10±8 mA. Daardoor kan de opnemer direct aan met een PLC verbonden worden. Het koppel wordt gemeten met behulp van rekstroken. De energie en signalen worden draadloos overgebracht. HBM biedt standaard een garantieperiode van drie jaar op de T22.


---



Ingezonden persbericht