Ingezonden persbericht


Persbericht

Wereldprimeur!

Leergang tot Trainingsacteur Boertiengroep gecertificeerd

Naarden, 15 januari De leergang tot trainingsacteur: Professional in spelend leren van Boertiengroep is gecertificeerd. De certificering van deze leergang is een wereldprimeur! Wereldwijd is er geen andere vakopleiding voor trainingsacteurs die een dergelijke accreditatie heeft. Het Bestuur van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland heeft de leergang het predikaat Registeropleiding Post-HBO verleend. Hierdoor komen de deelnemers in aanmerking voor een officieel Post-HBO diploma. De eerstvolgende leergang tot trainingsacteur start op 7 april 2008.

Het belang van kwaliteit

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om acteurs in te zetten bij het ontwerpen en uitvoeren van trainingen, opleidingen en verandertrajecten. Door het grote aanbod letten bedrijven sterk op kwaliteitskenmerken van acteurs bij het maken van een keuze. Jos van der Steen, manager Acteurs Compagnie van de Boertiengroep: Met de registratie wordt de hoge kwaliteit van onze unieke en innovatieve leergang officieel erkend .

Trainingsacteren

Van der Steen: We zijn er trots op dat de toetsingscommissie met zéér veel lof heeft gesproken over onze uitdagende en enthousiasmerende leergang . De leergang leidt deelnemers op tot professional in spelend leren. Ze zijn deskundig in spel, ontwerp en advies toegepast op het leren en ontwikkelen van mens en organisatie. De kennis en kunde die de deelnemers in de opleiding leren is voor het vak trainingsacteren de norm voor de komende vijf jaar .

Toetsing

Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is de onafhankelijke deskundige in Nederland in het verrichten van inhoudelijke toetsingen van post-initiële opleidingen. De Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland valt onder het CPION. De toetsing wordt ieder jaar herhaald, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Boertiengroep

De Boertiengroep ondersteunt organisaties en medewerkers met interventies op het gebied van strategisch veranderen, leren en ontwikkelen. Het bedrijf uit Naarden en Zwijndrecht heeft ruim 200 vaste en circa 250 flexibele medewerkers en levert diensten als training, opleiding, advies, coaching, assessment en acteursdiensten. Naast de basisdiensten biedt de Boertiengroep een breed scala aan innovatieve interventies.

Noot voor de redactie,