Persbericht

15 januari 2008

Belgische Netlog wint Open Web Award

Netlog, de Europese uitdager van Facebook, werd in San Francisco bekroond met een award in de categorie Mainstream and Large Social Networks tijdens de eerste Open Web Awards georganiseerd door Mashable!.

Meer dan een kwart miljoen lezers van ongeveer dertig gerenommeerde blogsites zoals Mashable!, Blognation, Alarm:Clock and Social Networking Watch hebben Netlog genomineerd en uitgeroepen tot winnaar van een Open Web Award in de categorie Mainstream and Large Social Network .

De eerste Open Web Award werd georganiseerd door Mashable!, s werelds grootste blog over sociale netwerken, en gesponsord door Wired, een toonaangevend tijdschrift over technologie en innovatie dat wereldwijd wordt gelezen.

Lorenz Bogaert, CEO Netlog: Het winnen van deze award betekent veel voor Netlog omdat het net de opiniemakers binnen de sector zijn die ons hebben verkozen tot beste Mainstream and Large Social Network . Bovenop de continue bevestiging die we ontvangen van onze gebruikers is dit een zeer mooie erkenning en toont de award dat we op het juiste pad zitten.

Toon Coppens, CTO Netlog, vervolgt: Bijkomend beloont deze internationale award nog maar eens de innovativiteit en vooruitstrevendheid van het Netlog Platform. Netlog zit al in de volgende fase van sociale netwerken: de gebruiksvriendelijkheid, de privacy levels, de verscheidenheid en flexibiliteit waarmee Netlog zijn succesvolle site vertaalt, zorgen voor een zeer grote dagelijkse groei in het aantal actieve en nieuwe gebruikers.

Deze award bevestigt de International Site of the Year -prijs die Netlog recent in vijf verschillende landen heeft gewonnen. De belangrijkste verkiezing van publieke en professionele websites wordt jaarlijks in negen landen georganiseerd door het onafhankelijke online onderzoeksbureau Metrixlab. Zowel in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk viel Netlog in de prijzen.

Over Netlog

Netlog is een online community waar gebruikers hun sociale netwerk kunnen onderhouden of uitbreiden. Het platform is beschikbaar in 15 talen en telt meer dan 30 miljoen leden. In Nederland heeft Netlog 1,2 miljoen gebruikers en worden er per maand 150 miljoen pageviews gegenereerd.

Netlog is gevestigd in Gent en telt 40 jonge werknemers.

Contact:

Leen Segers
Marketing Coordinator
Emiel Braunplein 18
9000 Gent
leen@netlog.com
M: +32 497 163 090

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com