Ingezonden persbericht


Hand-, volley-, korf-, basketbal en waterpolo publiekstrekkers

325 ouders en kinderen op informatieavond highschool

ROTTERDAM- Thorbecke Voortgezet Onderwijs heeft maandagavond 14 januari op de informatieavond voor highschoolsporten maar liefst 325 ouders en kinderen op de locatie aan de Prinsenlaan in Rotterdam-Alexander ontvangen. De meeste geĂŻnteresseerden kwamen voor de bestaande sporten basketbal en korfbal en de 'nieuwe'' sporten handbal, volleybal en waterpolo. De belangstelling voor hockey, golf en softbal bleef iets achter bij de andere sporten. Voor highschool voetbal wordt op Thorbecke Voortgezet Onderwijs vanwege de grote belangstelling (inmiddels meer dan honderd aanmeldingen) later deze maand een aparte informatieavond georganiseerd.

Thorbecke Voortgezet Onderwijs voegt voor het schooljaar 2008-2009 van september van dit jaar, bij voldoende belangstelling, nieuwe sporten toe aan het highschoolmodel. Kinderen konden op de school reeds kiezen voor een programma met vier extra trainingsuren in een aantal takken van sport. Met deze uitbreiding meent Thorbecke Voortgezet Onderwijs nog meer sportief ingestelde kinderen vanaf de brugklas de eerste drie jaar de ideale combinatie tussen onderwijs en sport te kunnen bieden. Om van het highschoolmodel ('s ochtends extra trainen onder schooltijd naast de reguliere gymnastiekles) tot een succes te maken, bestaat reeds een goede samenwerking met de verenigingen en bonden. Maar ook met organisaties als Sport en Recreatie, Rotterdam Topsport en het Olympisch Steunpunt van NOC*NSF. "Een belangrijke voorwaarde voor het maken van goede afspraken. Je zou verwachten dat met name jeugdige voetbaltalenten uit de regio al door de een van drie betaald voetbalclubs uit deze stad, Feyenoord, Sparta en Excelsior zou zijn gescout. Maar het komt nog steeds voor dat talentvolle spelers via de highschool doorstromen naar de opleiding van de BVO's, omdat de extra traininguren, naast die bij hun eigen club, kinderen relatief snel op een ander niveau brengen. Daarmee is het nut van het higschoolmodel reeds bewezen en de uitbreiding met andere sporten feitelijk een logische stap," aldus plaatsvervangend rector Gerdi Lambers.

De goede resultaten en de animo vanuit clubs en bonden heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs volgens Lambers bewust doen besluiten om het aanbod van sporten wellicht te verdubbelen. "Volleybal en handbal zijn in Rotterdam een bijna vanzelfsprekend keuze. Dit is de stad van Ortec.Nesselande en het naar het topniveau opklimmende HAR&O. Wij zijn blij met de inzet van mensen als Elroy Bezemer en Mickey Zornic. Bij ZPB H&L productions in Barendrecht heeft men samen met de zwembond KNZB plannen ontwikkeld voor een highschoolklas waterpolo en bij het KNKV is international Leon Simons een grote promotor van highschool korfbal. Bij het basketbal tenslotte merken we de aantrekkingskracht van ex-prof Aleksandar Lukic als docent lichamelijke opvoeding, met basketbal als specialisatie. Kinderen kennen hem reeds van Rotterdam Basketbal of de clinics in het Rijnmonds-gebied en willen graag bij hem trainen. Tot twee jaar geleden was hij in het Topsportcentrum een publiekstrekker. Je mag hem in zijn nieuwe rol op Thorbecke Voortgezet Onderwijs rustig een 'leerlingtrekker' noemen"