Ingezonden persbericht


iF Product Design Award voor twee Casio-producten

EXILIM® EX-Z1200 digitale camera en DT-X7 Handheld Terminal vallen in de prijzen

Amstelveen, 15 januari 2008 - Een digitale camera en een handheld terminal van Casio hebben de iF Product Design Award 2008 gewonnen. Dit is een van de belangrijkste prijzen ter wereld voor industriële ontwerpen. Het International Forum Design in Hannover, Duitsland sponsort de iF Award voor industriële ontwerpen.

De jury van de iF Award bekijkt de ingezonden producten niet alleen op ontwerp, maar ook op kwaliteit, prijs en milieuaspecten. Dit jaar ontving de jury van de iF Product Design Award 2.771 inzendingen uit 35 landen. Van deze inzendingen werden 821 producten beloond met een award. De twee Casio-producten die in de prijzen vallen, zijn de EXILIM EX-Z1200 digitale camera en de DT-X7 handheld terminal.

EXILIM EX-Z1200

Deze krachtige en compacte digitale camera maakt foto's met een resolutie van 12,1 megapixel. Slechts weinig compacte digitale camera's halen deze kwaliteit. Daarnaast heeft de EX-Z1200 met zijn roestvrijstalen behuizing niet alleen een robuuste, maar ook een luxueuze uitstraling. De EX-Z1200 is het vlaggenschipproduct van de Casio EXILIM-serie. Door het afgeronde ontwerp ligt deze camera prettig in de hand. Daarnaast is de EX-Z1200 extreem gebruiksvriendelijk te bedienen en beschikt hij over een 7,1 cm (2,8-inch) breedbeeld TFT-kleurenscherm.

DT-X7

Deze handheld terminal met scanner is onder andere ontwikkeld voor de retail-, transport- en logistieksector. De DT-X7 is ontworpen volgens de principes van 'human centered design', een ontwerp waarbij de mens centraal staat. Hierdoor ligt de DT-X7 voor iedere gebruiker lekker in de hand en is hij extreem gebruiksvriendelijk. Dit uit zich onder andere in een hoog gripoppervlak, wat het scannen gemakkelijker maakt. Verder zijn de functietoetsen zeer eenvoudig te bedienen door de intelligente indeling en is het scherm in alle omstandigheden gemakkelijk af te lezen. Door het topontwerp ziet deze handheld er prachtig uit; een unicum onder de handheld terminals.

###

EXILIM® is een geregistreerd handelsmerk van Casio Computer Co. Ltd. Enige andere bedrijfsnaam is een geregistreerd handelsmerk van, of productnamen zijn geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke bedrijven.

High-res beeldmateriaal is eenvoudig te downloaden via: www.lvtpr.com/imagegallery.



Ingezonden persbericht