Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 15 januari 2008

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD

Op grond van art. 23, lid 5, van de Gemeentewet dienen de besluitenlijsten van de raadsvergaderingen te worden gepubliceerd. Op de website van de gemeente Oldebroek, onderdeel ´Bestuur en Organisatie´, ´Bestuur´, ´Gemeenteraad´, ´Besluitenlijst´ is momenteel de lijst van de vergadering van 18 december 2007 opgenomen.

TE KOOP

8 kavels voor 4 twee-onder-één kap woningen en 7 bouwkavels voor vrijstaande woningen Wezep Noord II 2e fase

Aansluitend aan Wezep Noord II 1e fase start de gemeente Oldebroek samen met Ontwikkelingscombinatie Bemog-De Gilden met de uitgifte van 15 bouwkavels. De inschrijftermijn start op 16 januari 2008 en eindigt op 13 februari 2008. Het college van burgemeester en wethouders stelt vervolgens een lijst van gegadigden vast, waarna er gestart kan worden met de verkoopgesprekken. Als u het inschrijfformulier na 13 februari 2008 inlevert wordt u onderaan de lijst toegevoegd.

Voor de kavels gelden op grond van de huisvestingsverordening de volgende toewijzingscriteria:
1. Belangstellenden met binding aan de gemeente Oldebroek worden als gegadigde aangemerkt.
2. De volgorde van belangstellenden onder 1 wordt als volgt bepaald: a. Ingeschrevenen op de kavelwachtlijst voor een vrijstaande c.q. dubbele woning in Wezep. De rangschikking op de wachtlijst is hierbij bepalend. b. Ingeschrevenen op de kavelwachtlijst voor een vrijstaande c.q. dubbele woning in Hattemerbroek. De rangschikking op de wachtlijst is hierbij bepalend. c. Ingeschrevenen op de kavelwachtlijst voor een vrijstaande c.q. dubbele woning in de overige kernen van de gemeente Oldebroek. De inschrijfdatum op de wachtlijst is hierbij bepalend. d. Starters op de koopmarkt; degene met de langste woonduur wordt als eerste kandidaat aangemerkt. De woonduur is de tijd gerekend vanaf de datum waarop de belangstellende in het bevolkingsregister van de gemeenste als bewoner is geregistreerd in de huidige legale woning. Voor starters geldt als woonduur de jaren vanaf 18 jaar, waarop zij als bewoner zijn geregistreerd in de huidige legale woning. e. Overige belangstellenden; degene met de langste woonduur wordt als eerste kandidaat aangemerkt.

Dit alles overeenkomstig de 'Regeling aanbodsysteem woningbouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen Gemeente Oldebroek'.

U kunt zich inschrijven bij Pleiter & Van den Berg Makelaars te Oldebroek, Hogenbrinkweg 9, 8096 RS Oldebroek, 0525-631465, info@pleiter.nl. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u opvragen bij de makelaar of is te downloaden via www.pleiter.nl onder het tabje "NIEUWS".

Meer informatie
Op 18 februari 2008 organiseert de gemeente Oldebroek een inloopavond over de uitgifte Wezep Noord II, 2e fase. Hier kunt u zich uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden van de bouwkavels. De avond is in het Dorpshuis in Wezep, Zuiderzeestraatweg 500 en duurt van 19.00 - 21.00 uur.

Te koop

8 kavels voor twee-onder-één-kap woningen en 1 kavel voor een vrijstaande woning 't Loo Beltgravenweg

De gemeente Oldebroek start met de uitgifte van 9 bouwkavels in 't Loo. De inschrijftermijn start op 16 januari 2008 en eindigt op 6 februari 2008. Het college van burgemeester en wethouders stelt vervolgens een lijst van gegadigden vast, waarna er gestart kan worden met de verkoopgesprekken. Als u het inschrijfformulier na 6 februari 2008 inlevert wordt u onderaan de lijst toegevoegd.

Voor de vrijstaande bouwkavel gelden op grond van de huisvestingsverordening de volgende toewijzings- en voorrangscriteria:

Belangstellenden zijn ingeschreven op de kavelwachtlijst van de kern 't Loo of hebben economische en/of maatschappelijke binding met de kern 't Loo. a. Ingeschrevenen op de kavelwachtlijst worden als eerste gegadigde aangemerkt. De rangschikking op de wachtlijst is hierbij bepalend. b. Overige belangstellenden worden als tweede gegadigde aangemerkt; degene met de langste woonduur wordt als eerste kandidaat aangemerkt. Voor de dubbele bouwkavels gelden op grond van de huisvestingsverordening de volgende toewijzingscriteria:

Belangstellenden zijn ingeschreven op de kavelwachtlijst van de kern 't Loo of hebben economische en/of maatschappelijke binding met de kern 't Loo. a. Ingeschrevenen op de kavelwachtlijst voor een dubbele woning worden als eerste gegadigde aangemerkt. De rangschikking op de wachtlijst is hierbij bepalend. b. In het kader van maatschappelijk belang is één kavel gereserveerd. c. Ingeschrevenen op de kavelwachtlijst voor een vrijstaande woning worden als derde gegadigde aangemerkt. De rangschikking op de wachtlijst is hierbij bepalend. d. Overige belangstellenden worden als vierde gegadigde aangemerkt; degene met de langste woonduur wordt als eerste kandidaat aangemerkt.

Woonduur is de tijd gerekend vanaf de datum waarop de belangstellende in het bevolkingsregister van de betreffende gemeente als bewoner is geregistreerd in de huidige legale woning. Voor starters (woningzoekenden die niet beschikken of ooit hebben beschikt over zelfstandige woonruimte) geldt als woonduur de jaren vanaf 18 jaar, waarop zij als bewoner zijn geregistreerd in de legale woning.

Dit alles overeenkomstig de "Regeling aanbodsysteem woningbouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen Gemeente Oldebroek".

U kunt zich inschrijven bij deltaWonen te Wezep, Rondweg 88, 8091 XK te Wezep, (038) 851 02 00, verkoop@deltawonen.nl. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u opvragen bij de heer A.C. Muizer (038) 851 02 00.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma ´Rondje Politiek´ uit. In de komende weken zijn aan de beurt:
· Woensdag 16 januari: CDA en ChristenUnie

· Woensdag 23 januari: VVD en PvdA

ACTIE OUD PAPIER
Voor het inleveren van oud papier kunt u terecht bij de permanent geplaatste containers van ver-enigingen en instellingen. De permanent geplaatste containers staan op de volgende adressen:
· 't Loo: Bovenheigraaf 59 (container van de christelijke basisschool 't Loo);
· Oldebroek: Bovenmolenweg 7 (container van de Eben Haezerschool);
· iedere zaterdag staat er van 09.00 - 12.00 uur een papiercontainer bij De Schakel aan de Oranjeboomlaan 27 in Wezep; op zaterdag 19 januari wordt oud papier ingezameld in Wezep - Oost en Wezep - Noord en in Hattemerbroek.