Ahlstrom kiest Verizon Business voor het stroomlijnen en beheren van wereldwijde communicatie

15/01/2008 09:04



PR Newswire



READING, Verenigd Koninkrijk, January 15 /PRNewswire/ --

- Verizon Private IP verbetert veerkracht en ondersteunt zakelijke groei

Ahlstrom, wereldwijd leider op het gebied van de ontwikkeling, productie en marketing van hoogwaardige vezelmaterialen, heeft Verizon Business gekozen om de wereldwijde communicatie te stroomlijnen en volledig te beheren.

Een volledig beheerde Verizon Private IP-oplossing zal een veilig en zeer snel netwerk bieden dat 25 van de belangrijkste locaties van Ahlstrom verbindt en veilige toegang biedt tot bedrijfskritische toepassingen zoals SAP en e-mail. Daarnaast biedt de oplossing back-upverbindingen ter vergroting van de zakelijke veerkracht.

Ahlstrom beschikt over meer dan 6.500 medewerkers in meer dan 20 landen verspreid over zes continenten. Het bedrijf is de afgelopen jaren snel gegroeid als gevolg van investeringen en overnames; dit ter ondersteuning van de visie van Ahlstrom om uit te groeien tot de primaire wereldwijde leverancier van vezelmaterialen. Deze agressieve zakelijke groei heeft op wereldwijde schaal geresulteerd in een wildgroei van verschillende systemen en netwerken, die stuk voor stuk toegang vereisten tot centraal gehoste bedrijfskritische toepassingen. De applicaties op het gebied van productieplanning, supply-chain management en logistiek faciliteren op hun beurt een soepel verloop van de operationele bedrijfsactiviteiten.

Ter ondersteuning van haar voortdurende groei besloot Ahlstrom om haar wereldwijde netwerkinfrastructuur te consolideren en onder te brengen bij één leverancier. De kwaliteit van de dienstverlening en de veerkracht van het netwerk speelden een essentiële rol in het selectieproces, evenals de mogelijkheid om netwerkverkeer te rangschikken en af te stemmen op de zakelijke behoefte. De doelstelling was om de algehele netwerkprestaties te optimaliseren en de kans op downtime te minimaliseren.

Daarnaast was Ahlstrom op zoek naar een manier om haar
samenwerkingsmogelijkheden te verbeteren. Dit gold zowel voor de samenwerking intern tussen de verkoopkantoren en productiefaciliteiten als voor de externe samenwerking met belangrijke leveranciers en klanten. Tot slot hoopte Ahlstrom dat een volledig beheerde oplossing haar in staat zou stellen om zich te concentreren op de bedrijfsdoelstellingen in plaats van de netwerkinfrastructuur.

Verizon Business oplossing bleek het beste aan alle eisen van Ahlstrom te voldoen. "Zowel de propositie als het team van Verizon Business passen goed bij ons", aldus Markku Kuronen, IT development manager bij Ahlstrom. "De veerkracht van de oplossing van Verizon Business sluit naadloos aan op onze behoeften. Bovendien biedt het bedrijf uitstekende dienstverlening en een goede prijsstelling. Wat ons in het bijzonder aansprak, was de flexibele instelling van het Verizon Business team. Men was in staat goed naar ons te luisteren en op onze behoeften in te spelen".

Kuronen vervolgt: "Daarnaast overtrof de migratie-ervaring onze verwachtingen in uiterst positieve zin. Hoewel we elke locatie tijdens kantooruren hebben gemigreerd, zijn zowel de gebruikers als onze IT-afdeling het erover eens dat onze dagelijkse werkzaamheden nauwelijks werden verstoord".

Vesa Hämäläinen, directeur Corporate Information Technology bij Ahlstrom voegt daaraan toe: "De oplossing van Verizon Business biedt niet alleen hoogwaardige prestaties, maar zorgt ook voor een reductie van de Total Cost of Ownership (TCO), die zelfs met de migratiekosten meegerekend veel lager zullen uitvallen dan in de vorige situatie".

Pekka Inkinen, verkoopdirecteur bij Verizon Business zegt: "Ahlstrom stelt zware eisen aan haar netwerk en had behoefte aan een partner die in staat was om haar huidige en toekomstige bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. De combinatie van de gedegen ervaring van Verizon Business in het ondersteunen van multinationals en ons brede product- en dienstenportfolio stelde ons in staat om de perfecte maatoplossing te bieden ter ondersteuning van de bedrijfsdoelstellingen van Ahlstrom".

Over Ahlstrom
Ahlstrom is wereldwijd leider op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige vezelmaterialen. Het door Ahlstrom vervaardigde non-woven papier en speciale papier worden gebruikt in een breed scala van alledaagse producten, zoals koffiefilters, veegdoekjes, vloermateriaal, etiketten en tape. Dankzij haar unieke vezelexpertise en innovatieve aanpak heeft het bedrijf een krachtige marktpositie verworven in de uiteenlopende gebieden waarin het actief is. De 6.500 medewerkers van Ahlstrom bedienen via verkoopkantoren en productiefaciliteiten klanten in meer dan 20 landen, verspreid over zes continenten. In 2006 bedroeg de netto-omzet van Ahlstrom 1,6 miljard euro. De aandelen van Ahlstrom worden verhandeld op de beurs van Helsinki. De homepage van Ahlstrom is www.ahlstrom.com.

Over Verizon Business
Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), is een toonaangevende leverancier van geavanceerde ICT-oplossingen aan grote ondernemingen en overheidsinstellingen wereldwijd. In combinatie met een ongeëvenaard wereldwijd netwerkbereik, geavanceerde technologie en professionele dienstverlening levert Verizon Business innovatieve en naadloze zakelijke oplossingen aan klanten overal ter wereld. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com.

Het ONLINE NEWS CENTER VAN VERIZON: Verizon persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, video en beelden van hoge kwaliteit, en overige informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center op het Internet op www.verizon.com/news. Op het News Center kunt u zich inschrijven voor automatische ontvangst van persberichten via e-mail.

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Web Site: http://www.verizonbusiness.com
http://www.verizon.com
http://www.ahlstrom.com
VOOR DIRECTE PUBLICATIE Mediacontact: Clare Ward, Verizon Business, +44-118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com