Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 15-01-2008

Man aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari een man aangehouden omdat hij een fiets in het water had gegooid.

Omstreeks 03.55 uur zag een getuige dat een man zonder enige aanleiding een fiets in het water van de Drift gooide. De getuige waarschuwde de politie die via het cameratoezicht de verdachte 19 jaar uit Utrecht kon achterhalen en aanhouden.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT - Bij een woning aan de Texel heeft de politie maandagavond op heterdaad een woninginbreker aangehouden.

Door getuigen werd omstreeks 19.55 uur naar de politie gebeld omdat men dacht dat er werd ingebroken bij een pand aan de Texel. Ter plaatse kon een 36-jarige man uit Utrecht op heterdaad worden aangehouden. Tijdens het fouilleren kwamen inbrekerswerktuigen uit de zakken van de man. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Rond 00.55 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een fiets op de Weerdsingel werd weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement zag een agent op het Jaarbeursplein een man fietsen die daaraan voldeed. De 35-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Vrouw aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Beneluxlaan heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Door de beveiliging werd omstreeks 16.05 uur een vrouw aangehouden. Bij het verlaten van de winkel was het alarm afgegaan. De 41-jarige vrouw uit Utrecht werd direct aangehouden. Het bleek dat zij een paar laarzen niet had afgerekend. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Getuigen van mishandeling gezocht

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling tijdens een verkeersconflict.

Een 47-jarige bestuurder uit Utrecht reed omstreeks 18.50 uur met zijn auto ter hoogte van het winkelcentrum aan de Verlengde Houtrakgracht. De man kreeg op een gegeven moment geen voorrang van een andere automobilist waardoor bijna een aanrijding ontstond. De andere bestuurder stapte uit en liep op de 47-jarige bestuurder af. Die dacht dat de man zijn excuus kwam aanbieden. Maar niets was minder waar: de onbekende man sloeg zonder enige aanleiding een aantal maal op het gezicht van de Utrechter en bedreigde hem.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht west, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Maandagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto.

Door getuigen werd omstreeks 10.30 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een man een ruit van een auto die geparkeerd stond op het Bankaplein had ingeslagen. De verdachte was weggereden op een fiets. Met diverse politieautos werd in de omgeving gekeken. De 27-jarige verdachte uit Utrecht werd even later op de Soendastraat aangehouden.

Dodelijk schietincident

UTRECHT Op zondagavond 13 januari kwam een man bij een schietpartij om het leven.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk geschoten zou zijn op de hoek van de Dickenslaan met de Cervanteslaan. Daarbij zou iemand op de grond liggen. Direct werden meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse troffen agenten een zwaar gewonde man, 30 jaar uit Utrecht, aan met enkele omstanders om hem heen. De reanimatie werd direct gestart en de man werd vervolgens per ambulance naar het UMC gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.

Wat zich op de Dickenslaan, hoek Cervanteslaan heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de aard en toedracht van dit incident en heeft een rechercheteam van 20 personen geformeerd.

Aan getuigen die iets van de schietpartij of van wat daaraan is vooraf gegaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.