Persbericht

15 januari, 2007

SPSS presenteert Clementine 12.0

~ Predictive Text Mining verbindt gestructureerde en ongestructureerde informatie voor compleet overzicht van klantgedrag ~

SPSS, leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics, presenteert Clementine 12.0 en Text Mining voor Clementine 12.0. Dit is de nieuwste release van SPSS' bekende data- en text mining-technologie. Clementine 12.0, de meeste complete data- en tekst analytische workbench in de branche, zorgt voor verhoging van de productiviteit van analisten, een beter inzicht van informatie en geavanceerde visualisaties.

"Clementine 12.0 is de voorspellende analytische technologie die het voor bedrijven mogelijk maakt om een voorspellende onderneming te worden", zegt Bob Dutcher, vice-president product marketing bij SPSS. "Met deze nieuwe versie kunnen onze klanten beter inzicht krijgen in hun data en tekst, waardoor zij meer waarde halen uit hun gegevens. SPSS blijft een leidende rol houden in de markt van predictive analytics, doordat wij onze klanten blijven voorzien van middelen en oplossingen om zakelijke processen te verbeteren, zodat zij beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen."

Clementine 12.0 biedt een betere en snellere return-on-analytical investment, door middel van 'geautomatiseerd modeling'. Hiermee worden op een snelle manier de beste analytische modellen geïdentificeerd en aan verschillende voorspellingen verbonden om tot de meest accurate resultaten te komen. Dit geeft een organisatie een uitstekend inzicht in hun data, waardoor deze weet hoe ze zakelijke problematiek aan moet pakken. Daarbij geeft het inzicht in het aankoopgedrag van klanten, effectiviteit van campagnes, klantwaarde, marketingkosten en fraude- en risicoanalyses.

Met de nieuwe geavanceerde visualisatiemogelijkheden in Clementine 12.0, inclusief de verbeterde grafische interactiviteit en 'custom made' rapportages in tabelvorm, kunnen organisaties resultaten nu breed distribueren en communiceren en zo meer pro-actieve beslissingen maken.

"Clementine 12.0 biedt onze zakelijke gebruikers en analisten de meest omvattende oplossing om betere inzichten te krijgen in klantgedrag. Zo kunnen we de verkopen, winst en productiviteit van onze organisatie verhogen", zegt Matt Wroblewski, director of marketing research bij Lincoln Financial Distributors. Nieuwe mogelijkheden hebben geholpen om beter de waarde van verschillende klantgroepen te bepalen. De modelvergelijkende functionaliteit heeft er ook voor gezorgd dat gebruikers productiever zijn. Dit komt doordat zij de mogelijkheid hebben om tegelijkertijd verschillende modellen uit te sluiten en te vergelijken met elkaar.

Voorspellende Text Mining
Text Mining voor Clementine 12.0 geeft organisaties een uniek voordeel om belangrijke concepten en relaties in verschillende talen van tekstuele of ongestructureerde data samen te vatten. Denk hierbij aan e-mail, blogs, RSS-feeds en onderzoeken. Gebruikers kunnen hier eenvoudig aanvullende informatie uithalen, om zo meer betrouwbare conclusies te trekken en sneller over te gaan tot actie.

Federico Cesconi, afdelingshoofd klantinzicht en -behoud bij Cablecom zegt: "Cablecom is met de inzet van Text Mining voor Clementine nu beter in staat om klanten te begrijpen en redenen voor churn te kwantificeren. We hebben concepten en relaties in tekst gevonden, die met een andere methode te duur of überhaupt niet vindbaar zijn."

Integratie
Clementine 12.0 is ook geïntegreerd met SPSS Predictive Enterprise Services(TM), een voorspellend platform op bedrijfsniveau dat zorgt voor effectief gebruik van predictive analytics. Zo kunnen bedrijven eenvoudig analytische resultaten beheren, analytische processen automatiseren en inzichten in analytische processen leveren indien nodig. Daarnaast is Clementine 12.0 ook te integreren met Dimensions' SPSS' onderzoek-software. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudiger dan ooit om verzamelde data te integreren met klantanalyses.

SPSS werkt samen met partners om aanvullende predictive analytics-technologie en -diensten te leveren om opbrengsten van een organisatie in de IT-infrastructuur te vergroten en uit te breiden. Het nieuwe framework in Clementine 12.0 stelt zich meer open voor integratie met andere software applicaties.

Voor informatie over Clementine 12.0: http://www.spss.com/clementine/whats_new.htm

Voor meer informatie over Text Mining voor Clementine 12.0 zie onderstaande link voor het Nucleus Research's Guidebook: SPSS Text Mining Report: http://www.spss.com/pdfs/Guidebook%20--%20SPSS%20Text%20Mining.pdf

(606 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SPSS
SPSS (NASDAQ: SPSS) is een wereldwijde leverancier van software oplossingen voor predictive analytics. De organisatie is actief in meer dan 80 landen en heeft ruim 1.300 medewerkers.

Al meer dan 37 jaar stelt SPSS zijn klanten in staat zich beter op hun kernactiviteiten te concentreren en hun prestaties te verbeteren. SPSS' klantenportfolio bestaat uit meer dan 120.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoekbedrijven en overheidsinstellingen. Met de software van SPSS kunnen organisaties de interactie met klanten, medewerkers, patiënten, studenten en burgers optimaliseren. Tevens zorgt de software ervoor dat de activiteiten die vandaag worden ondernomen, een positief effect hebben op doelen in de toekomst.

Met de geavanceerde oplossingen van SPSS, die elkaar perfect aanvullen, kunnen organisaties veranderingen in houding, gedrag en voorkeuren van mensen kwantificeren en hier direct op anticiperen. Zo kunnen zij hun strategieën en tactieken vol vertrouwen bijsturen. Meer informatie: http://www.spss.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Bernadette van Beest van SPSS: Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: bbeest@spss.com http://www.spss.nl