Boudewijn van Houten: "Ik leid een lichtzinnig leven"


Een lichtzinnig leven 15 januari in première op Cultura

HILVERSUM, 20071206 -- Boudewijn van Houten is de zoon van NSB- en SS uitgever Reinier van Houten. Bij de val van de Muur vluchtte hij met zijn moeder naar Berlijn. Daarna: armoede, een postwisselfraude die resulteerde in 15 maanden gevangenis. Toen hij vrijkwam werd het dwangmatig veroveren van vrouwen een levensdoel op zich, naast schrijven. Nu verdient hij zijn geld met het vertalen van breipatronen.

Een lichtzinnig leven, dat is de titel van de documentaire over deze belangrijke momenten in het leven van de schrijver Boudewijn van Houten, gemaakt door Jef Rademakers. Het lijkt of niets in het leven hem werkelijk getekend heeft: de oorlog, de gevangenis, het uitblijven van literaire roem, het eenzaam achterblijven na duizenden amoureuze affaires. Zelf zegt hij: "Ik heb een soort oppervlakkigheid die mij voor de ondergang behoedt. Ik leid een lichtzinnig leven." De première van deze bijzondere documentaire vindt plaats op 15 januari op het digitale themakanaal Cultura.

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma's over klassieke en populaire muziek, boeken, films en (podium)kunsten, met documentaires, talkshows en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere dinsdagavond staat in het teken van literatuur, te beginnen met het Cultura Journaal om 20.30 uur. De programmering staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen.





Cultura