Teesing Systems en General Motors België gaan samenwerking aan


De Phill tentoongesteld door General Motors op de Autosalon in Brussel

BRUSSEL, 20080115 -- Teesing Systems, de leverancier van de thuisvulinstallaties voor aardgas beter bekend onder de naam `Phill', breidt zijn activiteiten in 2008 van Nederland uit naar België. Momenteel wordt de Phill tentoongesteld op de grootste autobeurs van België, namelijk de Autosalon in Brussel. In samenwerking met General Motors België wordt `het rijden op aardgas' binnen België gepromoot. De Phill is van 17 januari t/m 27 januari te bewonderen op stand 5.05 van Opel.

Het rijden op aardgas is binnen Nederland steeds bekender aan het worden en het blijkt dat het virus ondertussen is overgeslagen naar onze zuiderburen. GM België heeft zelf ondertussen 50 Phill's afgenomen en voert dezelfde marketingactie die vorig jaar zo succesvol was met GM Nederland. 25 dealers krijgen een Phill ter promotie van de CNG modellen Opel Zafira en Opel Combo. De overige 25 Phill's worden gratis weg gegeven aan de eerste mensen die een Opel Zafira of Opel Combo bestellen die op aardgas rijdt.

De Belgische installatiefirma Gasotec wordt de installateur voor de Phill in de Belgische markt. Gasotec wordt opgeleid door de Nederlandse installatiefirma Meurs, die al veel ervaring heeft opgedaan met de installatie van thuisvulinstallatie binnen de Nederlandse markt. Na deze opleiding zal Gasotec zelfstandig de installaties voor de Belgische markt kunnen realiseren.

Aardgas oftewel cng is de milieuvriendelijke brandstof die gaat helpen bij het verminderen van de luchtvervuiling. Echter de infrastructuur van publieke aardgas vulpunten is zowel binnen Nederland als België minimaal. Hierdoor is de Phill als thuisvulinstallatie een ideaal product, omdat deze een alternatief biedt voor het publieke vulstation en de mogelijkheid biedt om op het veel goedkopere aardgas te rijden t.o.v. de andere fossiele brandstoffen.