Dienstenbond CNV

Nieuws

15 januari 2008

Prestatiebeloning niet aangeslagen bij personeel Van Dijk Educatie

Een werkgroep is na twee jaar tot de conclusie gekomen dat een prestatieloonsysteem niet goed bevalt bij de leverancier van schoolboeken Van Dijk Educatie (VDE).

Er is veel aandacht besteed aan dit onderwerp (de pilot heeft het hele jaar geduurd) waarbij het hele personeel betrokken was,en in het bijzonder de werkgroep, waarin CNV-bestuurder Richard Leloux namens de vakbeweging aan deelnam.
Een compleet reglement was opgesteld waarbij afdelingsdoelstellingen centraal stonden en de betrokkenheid van werknemers hierbij groot was, ook individueel.

Tussentijds is veel energie gestoken in het toetsen van het systeem, enquêtes, rondgangen langs afdelingen, opmerkingen via een klankbordgroep bestaande uit OR, vakbonden en personeel, kortom er is alles aan gedaan om het zo goed mogelijk te laten verlopen.

Toch is het niet gelukt. De uitslag van de laatste enquête onder het personeel was erg duidelijk. De motivatie en loyaliteit bij de VDE werknemers is al heel groot en een prestatieloonsysteem werd niet nodig geacht. De werkgroep kon niet om deze conclusie van het personeel heen.

Kijk voor meer informatie bij Nieuws/Media