Nederlandse Tafeltennisbond

Gerben Last en Magan Tahir winnaars van het Top12 SB. De Toppers onder de Sporters met een Beperking uit heel Nederland, van Leeuwarden tot Middelburg en Brunssum in Limburg, komen hiervoor bijeen om te strijden om de prijzen en de eer.

Dit evenement, dat 12 februari 2008 voor de eerste keer onder de vlag van de NTTB werd gespeeld heeft al een jarenlange geschiedenis onder de NebasNsg.

Bij de Lopers kwamen ondermeer drie spelers met een nominatie voor de Paralympics in actie. Bij de Rolstoelers werd slechts een vijfkamp gespeeld, maar ook hier was de Nederlandse Top aanwezig.

De vereniging Wanzl-Belcrum, een viertal NTTB-scheidsrechters en verenigingsvrijwilligers stonden garant voor de organisatie en een sfeervolle entourage van deze Top 12. Fenomeen bij deze evenementen zijn de "ballenjongens" en "ballenmeisjes".

Gerben Last mocht de Harry Franssen wisselbeker mee naar huis nemen. Titelhouder Tonnie Heynen was afwezig i.v.m. andere verplichtingen. Magan Tahir ontving voor de tweede keer de Gerda Kock wisselbeker.

Babette van Laarhoven en Kelly van Zon waren de enige twee vrouwelijke deelnemers, die bij dit toernooi gewoon bij de heren meespelen. Kelly wist de derde plaats te veroveren. Ondanks een 0-2 achterstand in de beslissende wedstrijd tegen Bart van der Zanden. Naast haar vierde plaats bij de NK-SB 2007 weer een goede prestatie. De op het laatste nippertje opgeroepen Branko Puskaric eindigde op de 8^ste plaats. Een felicitatie waard voor Branko, die bij de laatste NK-SB in juni 2007 de 2^de klasse had gewonnen.

De uitslagen worden gepubliceerd op deze site bij Toernooien >> Uitslagen.