Gemeente Venray

voor 2008 vastgesteld

Subsidies evenementen voor 2008 vastgesteld

De jaarlijkse evenementen die in 2008 worden gesubsidieerd door de gemeente Venray zijn de Vlakwatercross, Avondvierdaagse, Fietsvierdaagse, Venray Muzikaal Totaal, Internationaal Judotoernooi, Internationaal A toernooi Oostrum, Internationaal Tafeltennistoernooi Redstars, Beachvolleybaltoernooi Rooy on the Beach, Samengestelde Wedstrijd Ysselsteyn, Solfestival Brukske, Levende Kerststal, Venray on Ice en Sportgala.

Behalve deze jaarlijks terugkerende evenementen krijgen in 2008 ook een aantal eenmalige evenementen een financiële bijdrage. Dit zijn de Landelijke jubileumwandeling van de Natuurvrienden in Merselo, het Bondschuttersfeest van de schutterij 't Zandakker St. Jan Gilde, 50e Vredefeesten in Vredepeel, Concert ter gegelegenheid van 125 jarig bestaan van het Limburgs Sympfonie Orkest en de viering van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Ons Genoegen in Oirlo.

De aanvragen voor subsidie van deze evenementen zijn getoetst aan het evenementenbeleid dat het college in juni 2007 vastgesteld heeft. Hiermee is een subsidieregeling in het leven geroepen voor evenementen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Venrayse ambitie nadrukkelijker naamsbekendheid te verwerven.

In de nota is het streven vastgelegd om kwaliteitsverbetering van evenementen te stimuleren en zo een bijdrage te leveren aan de betekenis van evenementen voor de lokale bevolking. In het evenementenbeleid zijn criteria vastgelegd waarop een evenement getoetst wordt en op basis waarvan deze in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.