Provincie Noord-Holland

Minister Van der Hoeven bezoekt Noordzeekanaalgebied


15-1-2008

Op uitnodiging van gedeputeerde Jaap Bond bezocht minister Van der Hoeven (EZ) op maandag 14 januari het Noordzeekanaalgebied.

De rit per bus voerde van Zaanstad via Beverwijk naar Velsen, langs diverse nieuwe en geherstructureerde bedrijventerreinen en industriegebieden. De provincie Noord-Holland heeft voor de uitvoering van de HIRB-regeling (subsidieregeling voor de herstructurering van bedrijventerreinen) 16 miljoen euro gereserveerd voor de periode
2008-2011.

#1#

Tweede grote zeesluis
Op verzoek van de minister was in het programma ook een bezoek aan de sluizen van IJmuiden opgenomen. Daar werd door gedeputeerde Bond het nut en de noodzaak van een tweede grote zeesluis toegelicht: "De capaciteit van de sluis bij IJmuiden bepaalt de toegankelijkheid en daarmee de aantrekkelijkheid van de Amsterdamse haven". De minister was onder de indruk van de internationale positie van de haven, de daaraan gerelateerde werkgelegenheid en bijdrage aan de Nederlandse economie. Zij raadde de aanwezige bestuurders en vertegenwoordigers van de haven aan dat meer uit te dragen.

Nieuwsredactie