Gemeente Nijkerk

Risicobeleving en informatiebehoefte

In de periode oktober tot en met december 2007 hebben negen gemeenten uit Gelderland Midden, samen met Hulpverlening Gelderland Midden, de provincie en adviesbureau AcUtHas een onderzoek gedaan naar de risicobeleving en informatiebehoefte van inwoners bij calamiteiten. Vertrekpunt waren omgevingsrisico's externe veiligheid (transport, opslag en verwerking gevaarlijke stoffen).

gevaar Maar er zijn meer onderwerpen aan bod gekomen, zoals overstromingsgevaar van bos/heidebrand. Het onderzoek richtte zich niet op onderwerp zoals sociale veiligheid en verkeersveiligheid. Verantwoordelijkheid overheid en bedrijfsleven
Het verstrekken van informatie over risicos in de omgeving vinden de inwoners van Gelderland Midden zowel een verantwoordelijkheid van de overheid als van het bedrijfsleven. Naar blijkt vindt 91% de gemeente en 89% de bedrijven verantwoordelijk voor risicocommunicatie. Zon 82% van de deelnemers verlangt informatie over wat de gemeente nu precies doet om bestaande risicos zo klein mogelijk te maken. Het rapport kunt u via bijgaande link downloaden.

Rapport risicobeleving en informatiebehoefte download Meer informatie
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Bureau Brandweer Voorlichting, Gerard Smit via telefoonnummer (026) 3556136.