Psychotherapeute geschrapt uit BIG-register


ZEIST, 20080115 -- Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft na een beroepsprocedure in november 2007 besloten de naam van een voormalig arts en psychotherapeute uit Driebergen door te halen in het BIG-register.

In diverse media verscheen de afgelopen week het bericht dat, ondanks dat feit, de naam van de betreffende persoon voorkwam op de website van de Federatie Antroposofische Gezondheidszorg (FAG).

De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ), waarin de FAG sinds een half jaar is opgegaan, betreurt dat ten zeerste.

Direct na melding aan het NVAZ-bureau op 14 december 2007 is de betreffende persoon uit het register van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Psychotherapeuten (NVAP) verwijderd. De NVAP heeft de betreffende persoon uit het ledenbestand van de vereniging uitgeschreven.

De oude website van de FAG is destijds niet uit de lucht gehaald, in afwachting van de nieuwe website van de NVAZ, hetgeen betekent dat de betreffende persoon daarop nog voorkwam. Dat laatste had niet mogen gebeuren.
Sinds 10 januari 2008 is de oude website van de FAG verwijderd en daarmee ook de vermelding van de betreffende persoon.

Op de nieuwe website van de NVAZ, die binnenkort zal verschijnen, zal deze dan ook niet meer voorkomen. Op deze site zullen wijzigingen naar aanleiding van incidenten zoals deze direct en accuraat gebeuren.

Overigens was de betreffende persoon geen lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofisch Artsen (NVAA) en kwam dus niet voor in het NVAA register.
Zij heeft zich dus ook ten onrechte antroposofisch arts genoemd.





A. Benschop