Ingezonden persbericht


Inschrijving prijs van 2500,- voor Amersfoort Jazz Talent Award nadert deadline


De inschrijving voor de landelijke prijs voor jonge jazzmusici nadert de deadline op 15 januari 2008. De Amersfoort Jazz Talent Award (AJTA) zal in 2008 op het Rabobank Amersfoort Jazz Festival in mei worden uitgereikt.

De twee eerste edities van de wedstrijd werden gekenmerkt door een hoog niveau van muzikanten. De wedstrijd kent de volgende voorwaarden (zie ook: www.amersfoortjazztalentaward.nl): Jonge, in Nederland woonachtige, jazzmusici (de bandleider mag op 1 juni 2008 niet ouder zijn dan 28 jaar en de gemiddelde bandleeftijd mag de 32 jaar niet overstijgen) kunnen hun jazzmuziek insturen.
De winnaar gaat naar huis met een bedrag van ¤ 2500,- , de - derde -

AJTA-trofee, én een betaald optreden op het Amersfoort Jazzfestival een jaar later, in 2009. De semi-finales vinden plaats op 16 en 30 maart en 20 april 2008 in Theater Borra in Amersfoort. In de finale op 18 mei spelen drie van de bands op het prestigieuze Rabobank Amersfoort Jazz Festival.

Twee gedreven talenten gingen al met de prijs en de eer strijken. Na een enthousiaste en professionele muzikale strijd won contrabassist Ruben Samama uit Den Haag in 2006 de eerste AJTA en gitarist Jerome Hol uit Rotterdam in 2007. Met behulp van het prijzengeld van de Ajta heeft Samama zijn droom kunnen navolgen en is vertrokken naar het Mekka van de jazz: New York City. Gitarist Jerome Hol is geinspireerd en gestimuleerd door het winnen van de prijs tot het schrijven van meer muziek. Hij gebruikt het geld voor het opnemen van een CD.

Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl
www.amersfoortjazztalentaward.nl

De Amersfoort Jazz Talent Award is een inititatief van Stichting Keistad Jazz/Amersfoort Jazz Festival en JazzPodium Amersfoort. De Ajta wordt financieel gefaciliteerd door de Rabobank Amersfoort. Sponsoren: Rabobank Amersfoort, Gemeente Amersfoort, drukwerk door DBRM MarketingCommunicatie.

EINDE PERSBERICHT

Amersfoort Jazz Talent Award
co-ordinatie
Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl
www.amersfoortjazztalentaward.nl