Ingezonden persbericht

HarleY-Davidson Benelux B.V.

VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

HARLEY-DAVIDSON EN BUELL SHOWPRIMEURS IN BRUSSEL:

DE NIEUWE HARLEY-DAVIDSON® SOFTAIL® ROCKER(TM) EN XR 1200™

EN DE BUELL® 1125R

Veelbelovende nieuwe modellen beleven Belgisch debuut

LEIDERDORP, NEDERLAND (11 januari 2008) - Motorliefhebbers kunnen tijdens de European Motor Show Brussels voor het eerst op Belgische bodem kennismaken met de gloednieuwe Harley-Davidson FXCW Rocker(TM), FXCWC Rocker(TM) C en XR 1200(TM). Ook Buell heeft een primeur voor het publiek: de vloeistofgekoelde 1125R. De Motor Show is voor het publiek geopend van 17 tot en met 27 januari 2008. Harley-Davidson en Buell zijn te vinden op een 550 vierkante meter grote stand (stand 16) in paleis 12 van de Brussels Expo.

Harley-Davidson FXCW Rocker(TM) en FXCWC Rocker™ C

De twee Rocker(TM) modellen kenmerken zich door de opvallende variaties op het lange, lage custom-thema. De Rockertail-achterkant maakt van deze Softail een Rocker. De Rockertail(TM) is namelijk een geheel nieuwe achterkant met onzichtbare spatbordsteunen. Net zoals op andere Softail-modellen, zijn de horizontale schokdempers verborgen onder de transmissie. Het achterspatbord zit vlak boven de 240 mm brede band en samen zorgen ze voor een opvallend achteraanzicht.

Met beide modellen richt Harley-Davidson zich op doorgewinterde rijders. Zij profiteren van de kracht van het 1.584cc Twin Cam 96B(TM) motorblok met balansassen, de ESPFI-brandstofinjectie, een actief in- en uitlaatsysteem en de Cruise Drive-zesversnellingsbak. Het V-vormige stuur met in de buizen weggewerkte bedrading steunt op een vloeiend vormgegeven, tweedelige 5-inch riser. Andere belangrijke kenmerken zijn de 49 mm Showa®-voorvork, 5-spaaks gegoten lichtmetalen velgen (voor 19, achter 18 inch), de lange 18,9-liter tank, de balhoofdhoek van 36,5° en de wielbasis van 1.760 mm. Het verschil tussen de Rocker(TM) en de Rocker(TM) C is dat de eerste is afgewerkt met poedercoating en de tweede met glanzend chroom. Het gaat dan om de vorkpoten, triple clamps, koplamp, stuurriser, het tankconsole, de swingarm, hendels, riemcover en het richtingaanwijzerhuis, oliereservoir en de motorblokcovers. Bovendien glanzen bij de Rocker(TM) C ook de velgen.

De Rocker(TM) C is daarnaast ook geschikt voor een duopassagier, dankzij de gemakkelijk en snel tevoorschijn te halen Trick(TM) Seat. Zodra iemand achterop meegaat, is het voldoende om de buddyseat, die verborgen zit onder het zadel, tevoorschijn te halen. De zitting is dus niet op het spatbord gemonteerd, maar lijkt te zweven. Een ander uniek kenmerk van de Rocker(TM) C is het fraaie pinstripe vlammenpatroon op tank en spatborden.

De twee Rocker(TM) modellen zijn vanaf maart leverbaar bij de Authorized Harley-Davidson dealers, in de kleuren Vivid Black, Pacific Blue Pearl en Crimson Red Sunglo.

Harley-Davidson XR 1200(TM)

De XR 1200(TM) was vorig jaar voor het eerst in prototypevorm tijdens het Salon in Brussel te bewonderen, maar de uiteindelijke productieversie is tijdens de beurs van dit jaar voor het eerst in België te zien. Deze naked bike blinkt uit door zijn zeer goede rijeigenschappen, wendbaarheid en prestaties. Het is een eerbetoon aan de legendarische Harley-Davidson XR 750 flat-track racemotor.

Bill Davidson, achter-achterkleinzoon van een van de oprichters van de Harley-Davidson Motor Company, onthulde het prototype op de Intermot 2006. Tijdens de ontwikkeling van de XR 1200(TM) hebben het Product Development Team, het Ride & Handling Team in Milwaukee en het Europese Product Planning Team nauw samengewerkt. Hierdoor zijn rijwielgedeelte, remmen en wegligging duidelijk afgestemd op de wensen van Europese motorrijders.

De XR 1200(TM) is de krachtigste luchtgekoelde Harley-Davidson op de Europese markt. Het 1.200cc blok met downdraft brandstofinjectie beschikt over een elektronisch gestuurd actief luchtinlaatsysteem. Het rijwielgedeelte bestaat uit speciaal ontwikkelde Showa® elementen, waaronder een 43 mm upside-down voorvork. Andere details waaruit het karakter van deze motor blijkt, zijn de krachtige Nissin® remmen en de speciaal ontwikkelde Dunlop® Qualifier-banden. Voor is een 120/70ZR18-band gemonteerd en achter een 180/55ZR17-exemplaar.

Het brede stuur en de ietwat naar achteren geplaatste voetsteunen dragen bij aan de sportieve rijpositie. De ergonomie is afgestemd op de gemiddelde lengte van Europese Harley-Davidson klanten. Het instrumentarium heeft een sportieve uitstraling: de grote toerenteller heeft een witte wijzerplaat en de snelheidsmeter is digitaal.

De XR 1200(TM) staat vanaf maart bij de Authorized Harley-Davidson dealers.

Buell 1125R

De Buell 1125R is de eerste Buell met een vloeistofgekoelde motor. Het gaat om een 1.125cc 72° V-twin. Dit blok is ontworpen door BRP-Rotax in Oostenrijk en wordt daar ook geproduceerd.

De Buell 1125R biedt een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van goede motorprestaties, messcherpe rijeigenschappen, gunstige aërodynamica en een opvallend uiterlijk dat goed zicht biedt op de techniek.

Het volledig nieuwe Buell IRC (Intuitive Response Chassis(TM)) is gemaakt in de VS. Het is het stijfste frame dat Buell tot nu toe op de markt heeft gebracht. Die stijfheid ontstaat doordat het motorblok één geheel vormt met het frame. Het binnenframe heeft luchtkanalen die een lagedrukgebied creëren achter het motorblok, waardoor de hete lucht aan de achterkant van de motor wordt weggezogen.

Dankzij de gepatenteerde Buell 'Fuel in the Frame'-technologie functioneert het aluminium frame tegelijk als brandstoftank.

Het nieuwe Buell ZTL2(TM) voorremsysteem bestaat uit een enkele grote remschijf die op de velg is gemonteerd met een nieuwe 8-zuigerremklauw, die samen lichter zijn dan een dubbele remschijf. De achterremklauw is direct op de swingarm gemonteerd.

Dankzij de voorovergebogen rijpositie blijven de sportieve looks van de motor ook onder het rijden behouden. De Quiet Zone(TM) aërodynamica zorgt ervoor dat de lucht langs de rijder stroomt, wat bijdraagt aan een zeer hoog rijcomfort en goede prestaties. Het digitale instrumentarium is heel eenvoudig in het gebruik, omdat alle gegevens met één druk op de knop zijn op te roepen.

De Buell 1125R is vanaf maart bij de Buell dealers verkrijgbaar.

Achtergrond van Harley-Davidson en Buell

Harley-Davidson, Inc. is de moedermaatschappij van de groepsmaatschappij die handel drijft als Harley-Davidson Motor Company, Buell Motorcycle Company en Harley-Davidson Financial Services. De Harley-Davidson Motor Company produceert zware en custom motorfietsen en toermotorfietsen, en biedt een volledig gamma aan motoronderdelen, accessoires, motorkleding en algemene artikelen. De Buell Motorcycle Company produceert, behalve sportmotorfietsen ook motoronderdelen, accessoires en motorkleding. Harley-Davidson Financial Services, Inc. verleent financiering aan groot- en detailhandels en levert verzekeringsproducten aan Harley-Davidson/Buell dealers en klanten.