Politie Zuid-Holland-Zuid

Overval en beroving vanavond in Opsporing Verzocht

Zwijndrecht/Dordrecht, 15-01-2008 o In het Tv-programma Opsporing Verzocht vanavond om 21.50 uur te zien op Nederland 1 komen een overval in Zwijndrecht en een beroving in Dordrecht aan de orde. De politie vraagt uw aandacht hiervoor en hoopt op tips naar aanleiding van de uitzending.
Het programma wordt een dag later, op woensdag 16 januari, om 13.20 uur herhaald op Nederland 2. Meer informatie is ook op www.opsporingverzocht.nl te vinden.


· Op woensdagmiddag 7 november werd een vrouw rond 14.45 uur slachtoffer van een overval in Zwijndrecht. De vrouw was bij een horecagelegenheid aan het Willem Ruysplein aan het werk. Ze had daar geld uit een sigarettenautomaat gehaald en wilde dat in haar auto opbergen. Plots stonden twee mannen bij haar en dwongen haar het geld af te geven. Eén van hen had een vuurwapen. Nadat de vrouw het geld afgaf, vluchtten de daders.

· Op zaterdagmiddag 24 november werd een 75-jarige man uit Dordrecht van zijn geld beroofd. Hij had zojuist boodschappen gedaan bij een supermarkt aan het van Eesterenplein en liep vervolgens met zijn fiets aan de hand naar huis. Bij het Dudok-erf werd hij aangesproken door een man. Deze gaf het slachtoffer een duw en vroeg om geld. Het slachtoffer kreeg een paar klappen met een voorwerp op z'n hoofd. De dader pakte geld van de man en begon aan zijn fiets te trekken. Toen de bejaarde man niet los liet, kreeg hij weer een klap op zijn hoofd. Het slachtoffer liep een flinke hoofdwond op en moest een nacht in het ziekenhuis blijven.
De dader is er op fiets van het slachtoffer vandoor gegaan. Het gaat om herenfiets van het merk Gazelle, type Davos. De fiets had een bidon, een tasje onder het zadel en een kilometerteller. Het framenummer van de fiets is 3076550.