Ingezonden persbericht

Reisboekhandels kiezen de beste reisgids van 2007:

100% Parijs van mo'media

()

Persbericht Groep Reisboekhandels- 15 januari 2008.

Voor 2007 kozen de reisboekhandels de reisgids ''100% Parijs'' als beste. De gids is het paradepaardje van de serie 100 % stedengidsen van mo'media. Het concept van de compacte en handige gidsen waarbij een stad verkend wordt aan de hand van 6 wandelingen spreekt aan, zo blijkt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de vele insidertips. Regelmatig vragen klanten in de reisboekhandel : is er geen 100 % gids van ...?

Vorig jaar kozen de reisboekhandels voor het eerst de beste reisgids. Dat was toen 'Firenze, een anekdotische reisgids voor Florence' van Luc Verhuyck uitgegeven door Athenaeum. Voorwaarde om gekozen te worden is wel dat het gaat om een 100% Nederlandse reisgids. Thijs Buiting, voorzitter van de Groep Reisboekhandels: 'De belangrijkste reden voor het instellen van de prijs is dat we Nederlandse uitgevers en schrijvers willen stimuleren omdat de meeste in Nederland uitgegeven reisgidsen vertalingen zijn. Een Nederlandse auteur zal meer aandacht schenken aan bijvoorbeeld de Nederlandse geschiedenis of zaken die ons aanspreken, hij kijkt immers door een Nederlandse bril'.

100 % Parijs

De bekroonde ''100 % Parijs'' is de vlaggendrager van de serie. De gids is geschreven door grafisch ontwerpster Evelyn ter Bekke. Evelyn werkt voor Franse culturele instellingen, uitgeverijen en trendbureaus, maar belangrijker is dat ze er al 10 jaar woont en zodoende minstens beschouwd kan worden als een halve Parisienne. Als echte insider weet ze zodoende de leukste adressen voor een aparte lunch, een perfecte cappuccino of een prima glas wijn, knusse of trendy hotels, aparte winkels, minder bekende bezienswaardigheden en plekjes waar je met een standaard reisgids niet snel komt. Ook qua formaat en indeling met detailkaarten van de wandelingen is de gids handig en last but not least dankzij de uitneembare plattegrond. De laatste is op verzoek van de lezers toegevoegd en is vanaf nu bij alle nieuwe en herziene gidsen te vinden.

()

Vrouwelijk element

De serie 100%, waarmee mo'media in 2003 begon, bestaat nu uit 21 delen. Er komen jaarlijks nieuwe titels bij en bestaande delen worden herzien. Naast gidsen van de toppers zoals New York, Barcelona en Rome zijn er ook uitgaven van Den Haag en Maastricht. Opvallend is dat ze op twee na allemaal geschreven zijn door vrouwen, alleen voor de gidsen van Berlijn en Istanbul tekende een man. Ook op de uitgeverij zijn vrouwen met 80 % ruim in de meerderheid. Al met al legt dit mo'media geen windeieren want de kleine uitgeverij weet zich goed te handhaven tussen de grote jongens van de Nederlandse reisgidsen zoals de ANWB, Van Reemst (Capitool) en Gottmer (Dominicus).

Wandeling cadeau

mo'media is zo enthousiast over de uitverkiezing dat ze belangstellenden graag een Parijse wandeling aanbiedt om zo de gids te leren kennen. Liefhebbers kunnen deze gratis downloaden van de sites van de reisboekhandels. U vindt de websites op www.reisboekhandel.nl. De gidsen kosten vanaf ¤8,95.

Dit persbericht is verzorgd door Kees Verplanke Producties in opdracht van de branchevereniging Groep Reisboekhandels (GRB).
Deze vereniging van onafhankelijk opererende speciaalzaken informeert u elke maand over opvallende trends en ander nieuws uit de reis(boeken)wereld.



Ingezonden persbericht