Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eén winkeliersvereniging voor Zuidwijk

De winkeliersvereniging Zuidwijk is een feit. Op woensdag 15 januari, tijdens de voorjaarsreceptie van de nieuwe winkeliersvereniging is de eerste voorzitter van de nieuwe winkeliersvereniging gekozen en geïnstalleerd

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn feliciteert Hennie Verberne, de voorzitter van de nieuwe Winkeliersvereniging 'Zuidwijk'. Dagelijks bestuurder Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken van de deelgemeente Charlois overhandigde de voorzittershamer aan Hennie Verberne. Het Charloise deelgemeentebestuur is veheugd over deze brede samenwerking in Zuidwijk.

Winkeliersvereniging Zuidwijk is een samengaan van de winkeliersverenigingen van Slinge, Asterlo en Meyenhage en is ontstaan vanuit de gedachte dat men samen sterker staat en meer en betere resultaten kan boeken. Van winkeliersvereniging Zuidwijk zijn inmiddels circa 60 ondernemers uit de wijk Zuidwijk lid, waaronder Albert Heijn en C1000. Hennie Verberne heeft zich voor deze krachtenbundeling ingespannen.

Goede resultaten

Een van de doelstellingen van de nieuwe winkeliersvereniging is om gezamenlijk de uitstraling van de drie winkelgebieden in Zuidwijk te verbeteren. Een goed resultaat op dit gebied werd eerder dit jaar al geboekt door een kleinere groep ondernemers aan de Meyenhage, Dankzij samenwerking van de ondernemers met OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR), Gemeentewerken en de deelgemeente Charlois werden de gevels van de winkels aan de Meyenhage vernieuwd qua kleur en verbeterd op het gebied van bereikbaarheid, dankzij aanpassing van het trottoir en de entreeplaten bij de ingangen.

Andere voorbeelden van resultaten door samenwerking zijn de verlichting aan de Slinge, de kerstverlichting aan de gevels van de Meyenhage en het Asterloplein en het Zuidwijkspektakel van najaar 2007.

De deelgemeente Charlois is sterk voorstander van actieve ondernemers- en winkeliersverenigingen en stimuleert Charloise ondernemers om zich te verenigen. De deelgemeente staat winkeliersverenigingen met raad en daad bij en zet hen zonodig op het spoor naar allerlei (financiële) regelingen die benut kunnen worden om hun winkelgebieden te versterken.