Gemeente IJsselstein


Gemeenteloket » Sociale zaken

Cursus `Omgaan met geld'

Datum: dinsdag 11 december 2007
Heeft u geen overzicht in uw inkomsten en uw uitgaven? Wilt u weten hoeveel u aan het eind van de maand overhoudt? Zijn uw papieren niet geordend waardoor u soms door de bomen het bos niet meer ziet? Wilt u meer weten van allerlei voorzieningen?
Dan is de gratis cursus `Omgaan met geld' iets voor u! De eerstvolgende cursus is op 16 januari 2008. Meld u nu aan!

Wat houdt de cursus in?
Allereerst krijgt u informatie over het ordenen en opzetten van een administratie. Daarna zet u uw inkomsten op een rijtje. Wellicht heeft u recht op voorzieningen waar u nog niet eerder aan heeft gedacht. Ook maakt u een overzicht van uw uitgaven en leert u deze in te delen in verschillende groepen.
U geeft en krijgt van anderen tips over hoe zuiniger met geld omgegaan kan worden.
Als laatste maakt u voor uzelf een maand- en jaarbegroting. Tijdens de lessen maakt u voorbeeldopdrachten en als huiswerk maakt u de opdracht voor uw eigen situatie. Op deze manier is uw privacy gewaarborgd.
Wie kan meedoen aan de cursus?
Iedereen die een beter overzicht wil krijgen in zijn inkomsten en uitgaven. Voorwaarde is dat u inwoner bent van gemeente IJsselstein. Wanneer en waar wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt meerdere malen per jaar aangeboden op het stadhuis en vindt plaats op woensdag van 09.15 tot 11.15 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen we ook een avondcursus geven. Voor mensen met een minimuminkomen en kleine kinderen kan kinderopvang geregeld worden.
Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt tien weken.
In schoolvakanties zijn er geen lessen.
Kosten
De cursus wordt gratis aangeboden door gemeente IJsselstein. Let op!
Voor iedereen is het belangrijk dat de papieren geordend zijn en dat er inzicht is in de inkomsten en uitgaven. Wanneer dit overzicht er niet is, kan dit leiden tot problemen zoals schulden. Wilt u dit voorkomen, meld u dan aan voor de cursus!
Individueel gesprek
Voor aanvang van de cursus heeft u een individueel gesprek met een cursusleider om uw doelen te bepalen.
Na afloop van de cursus vindt nogmaals zo'n gesprek plaats om te beoordelen of uw doelen zijn bereikt.
Wat na de cursus?
Na de cursus bent u in staat een goede administratie bij te houden en voor uzelf begrotingen te maken.
Dit voorkomt problemen.
Heeft u tijdens of na de cursus behoefte aan schuldhulpverlening, begeleidingsgesprekken e.d. dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen bij het cluster Schuldhulpverlening.
Informatie en aanmelding
U kunt zich dagelijks aanmelden tussen 09.00 en 12.00 uur bij de afdeling Inwonerszaken.
Telefonisch aanmelden of informatie opvragen kan dagelijks tussen 13.30 en 14.30 uur bij het cluster Schuldhulpverlening, tel. (030) 686 16 13.