Gemeente Beek


Braakballen pluizen

Het menu van de kerkuilen leren kennen

Een gezinsactiviteit in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag
16 januari 2008

Het menu van de kerkuilen leren kennen.

Woensdagmiddag 16 januari 2008 organiseert het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek een bijzondere activiteit voor het gezin.

Kinderen van 7 tot 12 jaar, met hun ouders of begeleiders, kunnen dan in Plinthos aan de slag met het uitpluizen van braakballen.

Uilen en ook andere vogels laten in de natuur hun sporen na door braakballen. Braakballen zijn etensresten die de vogel niet kan verteren en daarom uitbraakt. Die kunnen ons veel vertellen. De vorm en kleur geven aan om welke vogel het gaat en de inhoud vertelt wat op zijn menu stond. In zon braakbal vind je namelijk allerlei botjes van muizen, andere kleine zoogdieren of vogels en stukjes snavel en vacht. Het uitpluizen van een braakbal is dan ook heel erg leuk en verrassend om te doen. Dit klinkt misschien onsmakelijk en lijkt een smerig werkje maar dit valt reuze mee. De braakballen zijn goed droog en ontsmet.

Wil je met het uitpluizen aan de slag dan kun je op woensdagmiddag 16 januari a.s. om 14.00 uur terecht in centrum Plinthos. De braakballen liggen dan voor je klaar, die ga je zelf uitpluizen. Misschien kun je de botjes wel weer aan elkaar puzzelen tot een compleet dier.

Het begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn 2,- per deelnemer.

Wel van tevoren aanmelden door te bellen: 046 475 84 23 of via email info@cnme-wm.org.

Wees er snel bij, de deelname is beperkt.

Plinthos is te bereiken

* met het openbaar vervoer: vanaf station Geleen-Oost de spoorwegovergang Danikerstraat nemen en de weg volgen tot Daniken
1

* met eigen vervoer: A76 afslag Geleen-Beek, richting Munstergeleen/Schinnen, na spoorwegovergang 2e straat rechts, Daniken, na 200m aan de linkerkant, parkeerplaats voor Plinthos.