Gemeente Cromstrijen


Opening Skoolzone, de coolste huiswerkplek in de bibliotheek

Op woensdag 16 januari openen de bibliotheken Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen een uniek project dat Skoolzone heet. Skoolzone is een plek, waar kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder begeleiding kunnen werken aan hun spreekbeurt of werkstuk. Elke woensdag tussen 14.00 - 17.00 uur kunnen de kinderen hier komen werken.

Opening in Numansdorp door burgemeester Giel Janssen

Burgemeester Giel Janssen van gemeente Cromstrijen zal om 13.35 uur Skoolzone officieel openen in Numansdorp. Voorafgaande hieraan is er om 13.00 uur een optreden van het HW-jeugdkoor 'De Puppies'. Om 14.00 uur zullen er workshops Jumpen zijn. De opening in de bibliotheken Oud-Beijerland en Strijen is om 14.00 uur. In Oud-Beijerland brengt kinderboekenschrijfster Tosca Menten een gevarieerd programma met muziek en liedjes. Daarnaast leest ze fragmenten voor uit haar boeken. Annemarie Bon, schrijfster van o.a. Help, een spreekbeurt! Of erger nog, een werkstuk... opent Skoolzone in Strijen. Zij heeft een feestelijk programma voor kinderen met een quiz en leuke prijzen.

Nut en noodzaak van Skoolzone

Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is voor veel kinderen een lastige klus, waar ze wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Bibliotheekmedewerkers gaan kinderen gericht begeleiden. Ze helpen ze met zoeken naar een goed onderwerp en helpen de juiste informatie te selecteren uit een boek of van internet. Kinderen maken zelf hun werkstuk of spreekbeurt en blijven zelf verantwoordelijk voor het resultaat. In Skoolzone is van alles aanwezig, zoals laptops met internetverbinding, scanner, printer en bindapparaat. En natuurlijk ook papier, pennen, stiften, tijdschriften, scharen en lijm. Van dit alles kan gratis gebruik gemaakt worden. Ook door kinderen die geen lid zijn van de bibliotheek.

Op www.skoolzone.nl zijn leuke onderwerpen voor spreekbeurten te vinden, handige zoekmachines en tips voor het maken van werkstukken en spreekbeurten. Er zijn Skoolzone-tassen, gevuld met boeken, informatie over sites met spannende onderwerpen en tips om goede werkstukken en spreekbeurten te maken. Deze tassen zijn ook te leen, maar daarvoor is wel een lidmaatschapspas van de bibliotheek nodig.