Gemeente Eersel


Ontwikkeling woonzorgboerderij aan de Flinkert te Vessem

Op woensdag 16 januari as. organiseert de gemeente Eersel in samenwerking met Woningstichting de Zaligheden en de zorginstellingen Stichting Sint Joris, Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen en Stichting de Plaatse een informatieve middag over de ontwikkeling van een woonzorgboerderij aan de Flinkert in Vessem.

U bent van harte welkom om tussen 16:00 en 19:00 de diverse stands te bezoeken. De middag wordt gehouden in gemeenschapshuis D'n Boogerd, Servatiusstraat 6 in Vessem, waar u persoonlijk te woord wordt gestaan en uw vragen kunt stellen.

Woningstichting de Zaligheden is voornemens om aan de Flinkert in Vessem een woonzorgboerderij te realiseren. De woonzorgboerderij zal bestaan uit één boerderijgebouw met dagbesteding en vijf woonzorgcombinaties, waarin 18 psychogeriatrische patiënten en 12 verstandelijk gehandicapten gehuisvest zullen worden. De groepswoningen zijn fysiek verschillende gebouwen, waarbij elke groep de beschikking heeft over een eigen huiskamer waar 24 uur per dag zorg geboden wordt. De boerderij biedt naast opvang ook ruimte tot interactie met bezoekers van de boerderij. De patiënten kunnen overdag lichte, boerderijgerelateerde werkzaamheden verrichten, bezoekers kunnen hierbij helpen. De woningstichting werkt voor dit project samen met Stiching Sint Joris uit Oirschot, Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen uit Bladel en Stichting de Plaatse uit Duizel.

Het plan past niet binnen het vigerende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken wordt een vrijstellingsprocedure gevolgd. De gemeente Eersel is voornemens medewerking te verlenen aan het planinitiatief, door middel van een vrijstelling ex artikel 19 lid
1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

U vindt informatie over het project woonzorgboerderij op de website www.eersel.nl onder thema's, bouwen en wonen en vervolgens klikt u onder projecten Vessem op woonzorgboerderij.

Meer informatie?

Indien u vragen heeft over de informatieve middag of over het project Woonzorgboerderij kunt u contact opnemen met Karl-John Burgmans, projectmanager van woningstichting de Zaligheden, bereikbaar via telefoonnummer 0497-517835 of Koen Bierens, assistent projectleider van Projectbureau Bouwen Eersel, bereikbaar via telefoonnummer 0497- 531288 of email k.bierens@eersel.nl.