Gemeente Tilburg

9 januari 2008

Aanpassingen entree Žt Laar
Informatieavond woensdag 16 januari om 20.00 uur De bussluis bij de entree van servicecentrum Žt Laar wordt niet verwijderd. Naar aanleiding van reacties uit de wijk kiest de gemeente, in overleg met politie en servicecentrum Žt Laar, voor een alternatief waarbij de bussluis blijft. Deze oplossing wordt gepresenteerd tijdens de informatieavond.

Informatieavond
De gemeente presenteert het ontwerp tijdens de informatieavond op woensdag 16 januari 2008 in servicecentrum Žt Laar.

Informatieavond servicecentrumŽt Laar Woensdag 16 januari 2008 van 20.00 uur tot 21.30 uur Generaal Winkelmanstraat 175 (13e verdieping)

Ontwerp
De entree van servicecentrum Žt Laar wordt aangepast, maar de bussluis blijft. Hierdoor is geen sluipverkeer mogelijk. Servicecentrum Žt Laar is niet meer bereikbaar vanuit de wijk, maar via een nieuwe doorgang ter hoogte van de Generaal Pattonstraat. Om de problemen rondom het evenemententerrein op te lossen wordt het terrein afgesloten met betonblokken. Er wordt één inrit gecreëerd met inzinkbare palen. Als het terrein toegankelijk moet zijn (bijv. tijdens wedstrijden van Willem II) kan het terrein op deze manier opengesteld worden.

Uitvoering werkzaamheden
De uitvoering van de werkzaamheden wordt gekoppeld aan rioolwerkzaamheden in de Generaal Winkelmanstraat en het Laarveld West. Vanwege een noodzakelijke rioolvergroting wordt, het gedeelte vanaf de Karel Doormanlaan tot en met de inrit van het servicecentrum Žt Laar, de bestaande hoofdriolering vervangen.

Informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van Gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 80 75 of per mail bianca.van.oirschot@tilburg.nl.