Provincie Antwerpen


De Week van de Soep Knorr :

Leerlingen maken 300 liter soep met topkok om uit te delen aan Voedselbanken

woensdag 16 januari 2008 - 11 uur - Antwerpen

In het kader van de Week van deSoep, zullen onder leiding van topkok Johan Segers de leerlingen vanhet PIVA en PCVOA op woensdag 16 januari meer dan 300 liter versesoep maken. De soep wordt via de Voedselbanken verdeeldaan de liefdadigheidsinstellingen S.O.S HAMIN en Zenith. DeWeek van de Soep wordt georganiseerd door Knorr, in samenwerking met5 hotelscholen, gerenommeerde chef-koks en deVoedselbanken.

Hoe anders het nieuwe jaar beter inzetten dan met een lekkere kom soep: een eenvoudig, gemakkelijk en aangenaam 'gezond gebaar' dat we van 12 tot 19 januari 2008 in de schijnwerpers plaatsen met de zesde editie van de 'Week van de Soep'. De Week van de Soep wordt georganiseerd door Knorr, in samenwerking met hotelscholen, gerenommeerde chef-koks en de Voedselbanken. Dit initiatief biedt ons niet alleen de gelegenheid om te wijzen op de weldaden van soep voor onze gezondheid, maar ook om bij aanvang van het nieuwe jaar iets te doen voor zij die daar het meeste nood aan hebben.

Tussen 12 en 19 januari worden vijf evenementen georganiseerd in de hotelscholen van Brussel, Gent, Charleroi, Antwerpen en Luik. Telkens wordt er 300 liter verse soep bereid in de keukens van de 5 scholen, onder leiding van een beroemde chef-kok uit de regio. In totaal wordt in elke stad, via de Voedselbanken, het equivalent van niet minder dan 1.200 kommen uitgedeeld aan de aangesloten liefdadigheidsinstellingen.

Voor de leerlingen is deelnemen aan de Week van de Soep op professioneel vlak een unieke gelegenheid om aan de slag te gaan onder leiding van een grote chef-kok. Op menselijk vlak stellen de jongeren met hun deelname een altruïstisch gebaar tegenover arme mensen. Het gaat om een zowel gezond als caritatief project dat op grote bijval kan rekenen van de deelnemende scholen en dat de leerlingen zeker niet onverschillig laten.

Actie in Antwerpen

De Week van de Soep wordt al voor de tweede keer in Antwerpen gevierd op woensdag 16 januari 2008 in het PIVA/PCVOA. Van 9u tot 12u maken de leerlingen van het dagonderwijs en leerkrachten van het volwassenenonderwijs er 300 liter verse soep klaar onder leiding van topkok Johan Segers van het restaurant 't Fornuis. De 300 liter soep worden via de Voedselbanken verdeeld aan de liefdadigheidsinstellingen S.O.S HAMIN en Zenith. De leerlingen zullen die dag ook zelf kunnen smullen van de zelfgemaakte soep.

Zo'n evenement vergt natuurlijk veel voorbereiding en enthousiasme van de verschillende partners. De leerlingen, de leerkrachten, de directies van PIVA/PCVOA, en de topkok Johan Segers staken voor de tweede keer de koppen bij elkaar en bedachten voor deze editie een heerlijke erwtensoep met Filet d'Anvers.

Wilt u meer weten over dit initiatief? Wilt u zien hoe de voorbereiding voor het maken van verse soep in z'n werk gaat? Zou u willen weten hoe de samenwerking tussen een topkok en leerlingen verloopt? Zou u graag Johan Segers, de leerlingen en leerkrachten van het PIVA/PCVOA, de heer L. Bouving van de Voedselbank Antwerpen-Mechelen-Turnhout, gedeputeerde voor onderwijs van de provincie Antwerpen, mevrouw Inga Verhaert ontmoeten? En wilt u bovendien de heerlijke erwtensoep met Filet d'Anvers proeven?

In naam van Knorr, de directies PIVA/PCVOA, Johan Segers en gedeputeerde voor onderwijs van de provincie Antwerpen, mevrouw Inga Verhaert, nodigen wij u graag uit op een persontmoeting in de keukens van de school om 11 uur.

Praktische info

wanneer: Woensdag 16 januari om 11 uur,

waar: PIVA/PCVOA, Desguinlei 244, 2000 Antwerpen

Perscontact:

Dirk De Wilde, adjunct-directeur PCVOA
tel. 03 242 26 20

Eveline De Ridder en An Vandenberghe
Persrelaties Week van de Soep van Knorr

Tervurenlaan 402, 1150 Brussel,
Tel: 02/761.66.45 , Fax: 02/777.05.20, avi@interel.be

Meer info: www.weekvandesoep.be