Gemeente Son en Breugel


Nieuwe verbindingsweg Ekkersrijt 4600

Op 16 januari 2008 zal burgemeester H. Gaillard van Son en Breugel, door het verrichten van een officiële handeling, de nieuwe verbindingsweg Ekkersrijt 4600 tussen Ekkersrijt 4000 en Ekkersrijt 6000 officieel voor het verkeer openstellen.

---

De weg is een nieuwe schakel in de toekomstige aansluiting van industriepark Ekkersrijt op de A50 en A58. De weg zal met name Ekkersrijt West ontsluiten, met daarin Science Park, het Meubelplein, Ekkersrijt Oost en Eindhoven noord.

Door Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie Maurik - Besix wordt momenteel hard gewerkt om het knooppunt A50-A58 te realiseren. Na de realisatie van het knooppunt Ekkersrijt wordt het bedrijvenpark Ekkersrijt aan de zuid-zijde ontsloten op de A58. Daarmee verdwijnt de huidige ontsluiting op de A50 in het verlengde van de Kennedylaan.

De nieuwe aangelegde weg heeft op de kruisingen met de Ekkersrijt 4000 en de Ekkersrijt 6000 verkeersinstallaties. Om te voorkomen dat veel sluipverkeer naar Eindhoven noord via de Ekkersrijt 5000 zou gaan lopen wordt in de komende maanden nog een bussluis aangelegd in de Ekkersrijt 5000 ter hoogte van de aansluiting met de Verlengde Huizingalaan. Door het maken van de bussluis is de Ekkersrijt 5000 alleen als doorgaand route te gebruiken door lijnbussen, hulpdiensten, fietsers en bromfietsers.

De nieuwe weg is in opdracht van het Industrieschap Ekkersrijt aangelegd. Het ontwerp van de weg in uitgewerkt door Grontmij Nederland bv waarna de weg is aangelegd door de firma A. Jansen BV te Son. De werkzaamheden aan de nieuwe verbindingsweg zijn gestart in juni 2007. Het verkeer kan inmiddels al gebruik maken van de nieuwe weg.