Gemeente Dordrecht


Persbericht
Invoering eenrichtingsverkeer
Herinrichting Haaswijkweg gestart
Woensdag 16 januari start de gemeente met de herinrichting van de Haaswijkweg. Het riool wordt vervangen en hierna wordt het wegdek geasfalteerd. Dit biedt kansen om direct een aantal herinrichtingsmaatregelen te nemen zoals het verbreden van de rijbaan, het aanpassen van de parkeerplaatsen, het aanbrengen van attentievlakken en het instellen van éénrichtingsverkeer. Met deze aanpak hoopt het college sluipverkeer en hardrijden tegen te gaan.

Het college van burgemeester en wethouders wil ook het beeld en het karakter van de straat verbeteren door meer eenheid in de hele Haaswijkweg te brengen. De maatregelen zijn eind 2006 voorgelegd aan de bewoners van de wijk. Op 31 juli 2007 heeft het college van B&W ingestemd met het plan. Eind mei 2008 moet het project afgerond zijn. Het college heeft ¤ 820.000 euro beschikbaar gesteld voor de herinrichting.

Maatregelen
De hele rijbaan van de Haaswijkweg wordt geasfalteerd. Verder komt er één lange ononderbroken parkeerstrook. De huidige parkeerstrook in klinkers wordt hierbij verbreed van anderhalve naar twee meter. Het trottoir wordt herbestraat. Aan de kant van de Noordhoevelaan en Dubbelsteynlaan-Oost brengt de gemeente witte markering aan om de grens van de 30-kilometerzone herkenbaar te maken.

Op de kruising Haaswijkweg-Reewegpad, Haaswijkweg-Hortensiastraat en de kruising met het fietspad richting de Recklinghauseweg worden attentievlakken op het wegdek aangebracht. Verder wordt de Haaswijkweg-Oost smaller gemaakt, zodat deze net als de Haaswijkweg-West vier meter breed is.

Eenrichtingsverkeer
Sinds woensdag 16 januari geldt eenrichtingsverkeer op de gehele Haaswijkweg. Uitzondering vormen het gedeelte tussen de Dubbelsteijnlaan Oost en de Kamperfoeliestraat en tussen de Noordhoevelaan en het Reewegpad. Ook de Haaswijkweg Oost tussen de watertoren en Zuidendijk blijft gewoon tweerichtingsverkeer; daar verandert niets en vinden geen werkzaamheden plaats.

Bereikbaarheid
Om de weg zo goed mogelijk bereik te houden wordt het werk steeds in stukken van een aantal meters gedaan. De gefaseerde wegafsluitingen gelden vooralsnog voor de periode 3 maart tot en met 30 april 2008. Het autoverkeer wordt ter plekke omgeleid.

Actuele informatie vindt u op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

Dordrecht, 15 januari 2008
Redactie
Moniek van Herk
Communicatie

telefoon (078) 639 61 60
Informatie
Leo den Otter
Communicatie
telefoon 06 - 51 37 34 82