Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht en Utrechts bedrijfsleven wisselen van plek

De keuken van de buren' is de titel van het uitwisselingsproject dat de gemeente Utrecht samen met dertien Utrechtse bedrijven op poten heeft gezet. Tachtig medewerkers van gemeente en bedrijven wisselen deze maand gedurende een week van plek. Tijdens een kick-off op 16 januari en 17 januari zitten vier directeuren van gemeente en bedrijven gedurende twee dagen op elkaars stoel.

Het uitwisselingsproject is een initiatief van de gemeente Utrecht en Rabobank Utrecht. Doel is medewerkers de gelegenheid te geven over de schutting van de eigen realiteit te kijken, kennis van elkaar en elkaars werkwijze op te doen en te komen tot wederzijdse kruisbestuiving en inspiratie. Naast de gemeente en Rabobank zijn de deelnemers Ballast Nedam, AD/UN, Berenschot, CMS Derks Star Busmann, EPP, NS, Corio, Holland Casino, DTZ Zadelhoff, TCN Properties, Explorama en PricewaterhouseCoopers.

Tijdens de kick-off op 16 en 17 januari wisselt RABO-directeur Laurent van den Nouwland met Ton van Vlimmeren, de gemeentelijke directeur Wijken. Directeur Stationsgebied Albert Hutschemaekers ruilt tezelfdertijd met Cuno van Steenhoven, directeur van DTZ Zadelhoff. In de week van 28 januari wisselen 80 medewerkers van plek. Het gaat om alle mogelijke functies, van makelaar tot HRM adviseur, van secretaresse tot adviseur business development. De deelnemers worden gevolgd met camera's. Zij houden weblogs bij en zijn te volgen via een speciale website, www.keukenvandeburen.nl. Een coach op de werkvloer zorgt dat de 'gastwerker' het tijdens de 'logeerpartij' naar de zin heeft.

Begin maart komen alle deelnemers nog eens bij elkaar voor een eindevenement met evaluatie. Afhankelijk van de bevindingen komt er eventueel een vervolg op de uitwisseling.

U bent van harte uitgenodigd op 17 januari tijdens een kickoff bijeenkomst in het stadhuis vanaf 16.00 uur. De 80 deelnemers ontmoeten elkaar voor het eerst en de 4 directeuren worden aan de tand gevoeld over hun ervaringen van de afgelopen twee dagen.