Datum: 16 januari 2008

Leiden Aanhoudingen na vondst hennep

De politie heeft dinsdag 15 januari rond 22.00 uur vier mannen, drie uit Leiden van 20, 22 en 22 jaar en een man uit Alphen aan den Rijn van 20 jaar, aangehouden. In de auto waarin ze zaten ontdekte de politie een grote zak hennep. Die vondst deed de politie nadat agenten besloten de auto te controleren omdat deze zich op de ventweg van de Willem de Zwijgerlaan verdacht ophield. Naast de hennep vond de politie in de auto ook diverse werktuigen geschikt om in te breken. De verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 52 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dit gebeurde na een controle van hem als automobilist op de Oegstgeesterweg en er drankgebruik werd vastgesteld. De uitslag van zijn ademanalyse was 640 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De controle vond woensdag 16 januari rond 01.15 uur plaats. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Laptops gestolen uit woning Twee laptops zijn dinsdagmorgen 15 januari gestolen na een inbraak in een woning aan de Smidssteeg. Vermoedelijk was men de woning via een balkondeur binnengekomen. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen a/d Rijn Tijdens oversteken aangereden Een 60 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is dinsdag 15 januari rond 15.10 uur aangereden tijdens het oversteken van de Prins Bernhardlaan. Een 50 jarige automobilist uit Stolwijk had de op een voetgangersoversteekplaats lopende vrouw niet gezien. De vrouw raakte gewond aan hoofd en knie en werd overgebracht naar het LUMC.

Gouda Bewoner komt om bij woningbrand Een 41 jarige Gouwenaar is woensdagnacht 16 januari overleden na een brand in zijn flatwoning aan de Koningin Wilhelminaweg. Even na 03.00 uur sloeg een bewoner van een naastgelegen woning alarm toen deze rook onder de deur vandaan zag komen. De brandweer trof de bewoner bewusteloos in zijn slaapkamer aan. Buiten startten agenten en brandweermannen direct met reanimeren. Dit werd korte tijd later overgenomen door ambulancepersoneel. De bewoner overleed onderweg naar het ziekenhuis. Vanwege de enorme rookontwikkeling liet de brandweer de bewoners van alle woningen van het portiek en het portiek daarnaast evacueren. Omstreeks 04.30 uur gaf de brandweer de woningen, op één woning na, weer vrij. Vanwege veiligheidsoverwegingen kon de buurman van de uitgebrande woning nog niet terug naar zijn woning. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 32 jarige man uit Gouda. Dit gebeurde na een controle van hem als automobilist op de Willem Barentszlaan en er drankgebruik werd vastgesteld. De uitslag van zijn ademanalyse was 995 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De controle vond dinsdag 15 januari rond 23.55 uur plaats. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Schoonhoven Snelheidscontrole Dinsdag 15 januari heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rotterdamseweg. Er werd van 07.10 tot 09.30 uur gecontroleerd. Er passeerden 829 voertuigen waarvan er 17 harder reden dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Aan de redacties/