Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (16 - 22 januari 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.


---

bouwvergunningen

Aanvraag reguliere bouwvergunning / lichte bouwvergunning / sloopvergunning / monumentvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende,

aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen:


- voor het geheel plaatsen van een airco aan de voorgevel op het perceel Vijverstraat 90 (datum indiening: 02-01-2008);


- voor het plaatsen/oprichten van een levensboom (kunstobject) op het perceel Semmelweisstraat 14 (datum indiening: 02-01-2008);

aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen:


- voor het gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel Servatiusstraat 80 (datum indiening: 19-12-2007);


- voor het gedeeltelijk vergroten van de woonruimte op het perceel Haansberg 13 (datum indiening: 20-12-2007);

aanvraag om sloopvergunning is ontvangen:


- voor het slopen van 4 bejaardenbungalows op het perceel Taelmanshof 20 (datum indiening: 12-12-2007);

aanvraag om monumentenvergunning is ontvangen:


- voor de reparatie van het kerkorgel aan de Kerkstraat (datum indiening: 02-01-2008);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen met het loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 16 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende,

lichte bouwvergunning is verleend:


- voor het geheel plaatsen van een carport op het perceel Jonker V. Weerststraat 13 (verzonden 20-12-2007);

reguliere bouwvergunningen zijn verleend:


- voor het geheel vergroten van een woning op het perceel Pasteurstraat 30 (verzonden 20-12-2007);


- voor het veranderen/vergroten van de hoogbouw van het gemeentekantoor op het perceel Lindeplein 1 (verzonden 17-12-2007);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 16 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Aanvraag bouwvergunning / verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend dat zij voornemens is vrijstelling te verlenen aan

D.P.B. Pinckaers voor het vergroten van de woning gelegen Pr. Hendriklaan 312 alhier.

Daar voornoemd bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan slechts een bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemd ontwerp besluit zal met ingang van 17 januari 2008 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, aan het Lindeplein. Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders naar voren worden gebracht.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het Loket Vergunningen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 16 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Bekendmaking mandaatbesluit

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht wordt bekendgemaakt dat de burgemeester van de gemeente Brunssum op 24 april 2007 het volgende mandaat heeft verleend:

aan medewerkers van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Limburg Zuid alsmede aan het hoofd van het cluster Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, voor het bevragen van politieregisters van de regiopolitie Limburg-Zuid.

Dit gebeurt in het kader van de bestuurlijke aanpak van de georganiseerde criminaliteit.

Het besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

Het besluit ligt ter inzage bij de stafafdeling Controlling, Oud Raadhuis, kamer 17. Iedereen kan op verzoek tegen vergoeding een kopie verkrijgen.

Brunssum, 16 januari 2008.

---

besluiten awb

Verordening Subsidieregeling Wijkteams

Op grond van de bepalingen van de Gemeentewet wordt bekendgemaakt dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum in zijn vergadering van 8 januari 2008 heeft besloten akkoord te gaan met de inhoud van de `Verordening Subsidieregeling Wijkteams', en deze verordening ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad van Brunssum.

Genoemde verordening heeft tot doel om initiatieven ter bevordering van de onderlinge contacten, de samenhang en de betrokkenheid van wijkbewoners bij de vormgeving van hun eigen woon- en leefomgeving te stimuleren.

De verordening ligt vanaf woensdag 16 januari 2008 gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van de gemeentewinkel aan het Lindeplein 1, alhier

Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeffrey Breijman van de Dienst Beleid en Strategie (tel. 045 527 84 85 of email jeffrey.breyman@brunssum.nl)

Brunssum, 16 januari 2008.


---

kapvergunning

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende kapvergunning is verleend aan:


- Gemeente Brunssum, dienst Beleid en Strategie, voor 1 boom staande in het plantsoen ter hoogte van Lemmender 78;


- L.H.J. Helleman,Bodemplein 40, voor 4 dennen;


- P.V.M. van Kersschaver - Rongvaux, Servatiusstraat 43, voor 1 krulwilg;


- Algemene Bodemdienst Limburg b.v., voor 4 bomen staande nabij Treebeekplein rondom de appartementen aan de Sterrestraat;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 16 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---

besluiten awb

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Vossenleen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten voor het pand Vossenleen 18.

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum verzending bezwaar maken (zie `Hoe maakt u bezwaar?').

Brunssum, 16 januari 2008.


---

besluiten awb

Verplaatsing stopverboden in Kloosterstraat

De gemeente Brunssum heeft besloten tot aanpassing van de stopverboden in het eenrichtinggedeelte van de Kloosterstraat, vanaf het Koutenveld tot aan de T-splitsing Kloosterstraat. Het huidige stopverbod aan de linkerzijde (gezien vanaf het Koutenveld) wordt verplaatst naar de rechterzijde. Tegelijkertijd zal het huidige stopverbod met tijdsbeperking worden verplaatst van rechts naar links (zijde school).

De rechterzijde van dit weggedeelte zal door dit besluit vrij zijn van geparkeerde auto's, wat ten goede komt aan de doorstroming en de bereikbaarheid van de aangelegen panden.

Verder blijft, als gevolg van het verplaatsen van de stopverboden, de ingang van de school vrij van geparkeerde auto's gedurende de periode die op verkeersbord is vermeld (stopverbod tussen 08.00 en 16.00 uur, uitgezonderd in het weekend en op feestdagen). Buiten deze periode kan aan deze zijde geparkeerd worden. Dat betekent dat ter plekke de parkeergelegenheid wordt uitgebreid.

Als gevolg van het instellen van een permanent stopverbod aan de rechterzijde van dit gedeelte van de Kloosterstraat vervalt het bestaande parkeerverbod

Voor meer informatie over dit besluit kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoon 045 527 86 23 of 527 85 80.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 16 januari 2008.


---