Gemeente Tytsjerksteradiel


gemeentehuis Tytsjerksteradiel

internationaal bezoek aan gemeentehuis Tytsjerksteradiel

Op dinsdagmiddag 15 januari bracht een groep van 20 internationale studenten van praktijkschool PTC+ uit Oentsjerk een bezoek aan het gemeentehuis in Burgum. De ontvangst en rondleiding op het gemeentehuis zijn al jarenlang een vast onderdeel op het programma van de zes maanden durende internationale agrarische praktijkopleiding.

De deelnemers, afkomstig uit onder meer Kenia, Tanzania, Zambia, Sri Lanka, Ghana, Filippijnen en Nigeria, luisterden geĂŻnteresseerd naar de toespraak van wethouder Doeke Fokkema. Uit het verhaal en de daaropvolgende vragen werden al snel de grote verschillen met de diverse thuislanden gezien. Met name de 'georganiseerdheid' van de gemeente zorgde voor veel verwondering.

Na de speech volgde een rondleiding door het gemeentehuis. In het archief werden kaarten, bouwtekeningen en luchtfoto's getoond van de gebouwen van PTC+ in Oentsjerk. Foto's van 100 jaar geleden gaven vervolgens een indruk van het leven en werken in de gemeente Tytsjerksteradiel een eeuw geleden. Natuur, energie en het nationaal landschap stonden centraal bij een bezoek aan de afdeling Milieu. In het publiekscentrum was aandacht voor de (internationale) werkzaamheden van de balie Burgerzaken.

Geheel volgens traditie werd de middag afgesloten met de - dit jaar stormachtige en natte - groepsfoto op het bordes voor het gemeentehuis.

groepsfoto studenten ptc+