Gemeente Hoorn


Burgemeester Van Veldhuizen: Hoorn toekomstbestendig

15 januari 2008 - Hoorn staat voor grote veranderingen en keuzes, dat zei burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij hield zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 15 januari 2008.

Hoorn is qua bevolkingsdichtheid nu de vierde gemeente van Nederland. De bevolking zal ongeveer gelijk blijven in aantal, maar veranderen van samenstelling en dus van wensen. Andere mensen vragen om andere woningen en voorzieningen en dat betekent het anders inrichten van de stad. Om die uitdaging aan te gaan, zouden IntermarisHoeksteen, de woningcorporatie die ongeveer 10.000 van de 30.000 huizen in de stad bezit, en gemeente Hoorn het initiatief moeten nemen voor een Pact voor Hoorn. Hoewel IntermarisHoeksteen en de gemeente al veel samenwerken, is het nu echt tijd voor een gezamenlijk en ambitieus doel.

Burgemeester Van Veldhuizen deelde zijn ervaring en overtuiging dat met écht luisteren van bestuurders naar stadsgenoten én omgekeerd de kwaliteit en het uitvoeringstempo van plannen vooruit gaan. Die cultuur is beslissend voor het tempo waarin een dichtbevolkte stad op tijd de kansen voor de toekomst kan pakken. Die goede bestuurscultuur is er in Hoorn en moet gekoesterd en in de hele stad bevorderd worden.

Lees hier de volledige tekst van de nieuwjaarstoespraak.